Covid-19 līdz šim skāris trīs Rīgas bērnudārzus un divas skolas

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Bērnudārzs. Ilustratīvs attēls.
Bērnudārzs. Ilustratīvs attēls. Foto: Ieva Leiniša/LETA

Jaunā koronavīrusa izraisītā slimība Covid-19 līdz šim skārusi trīs Rīgas bērnudārzus un divas skolas, aģentūra LETA noskaidroja pašvaldībā.

Patlaban saistībā ar konstatētām pozitīvām Covid-19 analīzēm uz laiku līdz 6.maijam ir pārtraukta darbība trīs Rīgas pašvaldības pirmsskolās - Rīgas pirmsskolas izglītības iestādē "Margrietiņa", Rīgas 172.pirmsskolas izglītības iestādē un Rīgas 88.pirmsskolas izglītības iestādē. 

Saskaņā ar epidemiologu sniegto informāciju, domē norāda, ka 14.aprīlī bērnudārzā "Margrietiņa" Covid-19 pozitīvs tests bija diviem audzēkņiem, 21.aprīlī Rīgas 172.pirmsskolas izglītības iestādē pozitīvs tests bijis vienam tehniskajam darbiniekam, bet 23.aprīlī pozitīvs tests tika apstiprināts tehniskajam darbiniekam Rīgas 88.pirmsskolas izglītības iestādē. 

Vienlaikus marta beigās un aprīļa sākumā pozitīvas Covid-19 analīzes tika konstatētas trim darbiniekiem Puškina licejā. Skolā situācija tikusi atrisināta, ievērojot epidemiologa noteiktos nosacījumus, un darbs skolā turpina noritēt attālināti. 

Šonedēļ epidemiologi ziņoja par pozitīvu Covid-19 testu arī Rīgas Lastādijas pamatskolas tehniskajam darbiniekam. Skola, ievērojot epidemiologu nosacījumus, turpina mācību procesu attālināti kā līdz šim ārkārtējās situācijas laikā, bet darbinieki iestādi klātienē neapmeklē. 

Cik un kurām personām no iestādēm, tostarp arī audzēkņiem noteikta pašizolācija un kurām - karantīna, lemj un nosaka epidemiologi, norāda domē.

Kā ziņots, Covid-19 pandēmijas dēļ Latvijā no 13.marta līdz 12.maijam izsludināta ārkārtējā situācija un noteikti vairāki ierobežojumi un aizliegumi. Vecāki tiek aicināti iespēju robežās nevest savus pirmsskolas vecuma bērnus uz bērnudārzu, bet skolās mācības notiek attālināti.

Līdz šim Latvijā Covid-19 atklāts vairāk nekā 770 cilvēkiem, bet 11 Covid-19 slimnieki miruši.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu