Gruzija par nepieņemamu uzskata eksprezidenta Saakašvili iespējamo kļūšanu par Ukrainas vicepremjeru (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Gruzija piektdien, 24 aprīlī, paudusi iebildumus pret Gruzijas bijušā prezidenta Mihaila Saakašvili iespējamo kļūšanu par Ukrainas vicepremjeru reformu jautājumos.

Saakašvili, kurš Ukrainā kādu laiku ieņēma arī Odesas apgabala gubernatora amatu, Gruzijā apsūdzēts par amata varas ļaunprātīgu izmantošanu.

Saakašvili iecelšana par Ukrainas vicepremjeru būtu nepieņemama, un Gruzija varētu reaģēt uz to ar sava vēstnieka atsaukšanu, paziņoja Gruzijas premjerministrs Giorgijs Gaharija.

"Mēs atsauksim savu vēstnieku uz konsultācijām, kā minimums," pavēstīja premjers, komentējot baumas, ka vēstnieks jau ir atsaukts.

Saakašvili sākotnēji bija Ukrainas iepriekšējā prezidenta Petro Porošenko sabiedrotais un pēc viņa aicinājuma 2015. gadā uzņēmās Odesas apgabala gubernatora amatu, taču pusotru gadu vēlāk viņš atkāpās no šī amata un kļuva par Porošenko oponentu un pret viņa varu vērstās protestu kustības līderi.

Saakašvili, kurš Gruzijas prezidenta amatu ieņēma no 2004. gada līdz 2013. gadam, šonedēļ paziņoja, ka viņam piedāvāts kļūt par Ukrainas prezidenta Volodimira Zelenska vicepremjeru reformu jautājumos.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu