Covid-19 radītā krīze ietekmē nekustamā īpašuma tirgu (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Pixabay

Sludinājumu vietnēs būtiski palielinājies īrei piedāvāto dzīvokļu skaits Rīgā, īpaši Vecpilsētā un tuvajā centrā. Nekustamo īpašumu eksperti skaidro, tie ir reiz tūristiem izīrētie "airbnb" apartamenti, un, tā kā ieceļotāju šobrīd nav, simtiem dzīvokļu tiek piedāvāti īrei Latvijas vietējiem iedzīvotājiem, ziņo "TV3 ziņas".

"Brīdis, kad vienā īsā laika periodā tirgū nonāk liels piedāvājums, protams, rada cenu korekciju, un cenas ir samazinājušās konkrētajā segmentā. Vēlreiz uzsvars – tas ir tuvais centrs un vecpilsēta. Tas nav skāris tālo centru, tas nav skāris ekskluzīvo dzīvokļu segmentu, tas nav skāris mikrorajonus," stāstīja "Latio" nekustamo īpašumu īres darījumu vadītājs Ģirts Krūmiņš.

Cenu straujais kritums parāda, cik ļoti "airbnb" un "booking.com" bija iespaidojis īres tirgu. Taču ir arī daļa dzīvokļu īpašnieku visos segmentos, kas tagad, apzinoties grūto ekonomisko situāciju, saviem jau esošajiem ilgtermiņa īrniekiem samazina īres maksu.

"Dažos gadījumos pilnībā atceļ īres cenas, lai tikai īrnieki paliktu iekšā. Kā arī daudzi piekrīt cenu samazinājumam par 20 vai 30 procentiem, jo šobrīd lētāk noteikti ir iedot cenas atlaidi nekā meklēt jaunus īrniekus," pastāstīja "Arco Real Estate" īres nodaļas nekustamo īpašumu aģents Mārtiņš Miezītis.

Īres cenu straujais kritums nozīmē, ka sākusies īrnieku migrācija. Cilvēki, kas zaudējuši darbu, samazināta alga vai piesardzības dēļ vienkārši cenšas ietaupīt naudu, šobrīd pamet dārgos īres apartamentus un pārceļas uz lētākiem dzīvokļiem.

"Ir arī otra iespēja, kuru ļoti labi var izmantot. Apsēsties ar esošā dzīvokļa izīrētāju pie galda un izrunāt noteikumus, samazināt īres cenu," stāstīja Krūmiņš.

Ietekmēts ir ne tikai īres tirgus, bet arī mājokļu pirkšana un pārdošana. Tiek prognozēts, ka arī mājokļu pārdošanas cenas tuvākajā laikā kritīsies.

Video: "TV3 ziņas"

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu