Lielbritānijā novērota reta un bīstama saslimšana bērniem, kas varētu būt saistīta ar Covid-19 (7)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: AFP / Scanpix

Lielbritānijas Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta ārsti brīdina par retu un bīstamu saslimšanu bērniem, kas var būt saistīta ar Covid-19, ziņo raidorganizācija BBC.

Paziņojumā teikts, ka Londonā un citās Lielbritānijas pilsētās pašlaik intensīvās terapijas nodaļās ārstējas bērni, kuriem ir netipiski Covid-19 simptomi.

Slimība izpaužas kā vairāku orgānu sistēmu iekaisums ar gripai līdzīgiem simptomiem. Vairākiem bērniem arī konstatēta saslimšana ar Covid-19.

"Šādus novērojumus esam atklājuši pavisam nesen. Esam lūguši ekspertiem sākt izpēti šajā ziņā," norādīja Lielbritānijas Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta direktors Stīvens Povis.

Lielbritānijā saistībā ar šādu sindromu bērniem radušās bažas, ka tas varētu būt jauns infekcijas paveids. 

Dažāda vecuma bērni ir smagi slimi. Simptomi izpaužas kā paaugstināta temperatūra, zems asinsspiediens, izsitumi un apgrūtināta elpošana.

Vairākos gadījumos ir bijušas arī problēmas ar gremošanas orgānu sistēmu - sāpes vēderā, vemšana un caureja. Tāpat ir arī ar iekaisumiem citos orgānos.

Eksperti uzskata, ka tā izpaužas ķermeņa reakcija brīdī, kad tas cīnās ar vīrusu.

Ārste Nazima Patana, kurā strādā Kembridžas Pediatriskajā intensīvās terapijas nodaļā, atklāja, ka līdzīgi gadījumi novēroti arī Spānijā un Itālijā. 

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu