Peru cietuma dumpī, kas izcēlies Covid-19 dēļ, gājuši bojā deviņi ieslodzītie

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Cietuma restes. Ilustratīvs attēls.
Cietuma restes. Ilustratīvs attēls. Foto: Unsplash

Cietumā Peru galvaspilsētā Limā deviņi ieslodzītie ir gājuši bojā dumpī, kas izcēlās pēc tam, kad divi cietumnieki nomira ar Covid-19, otrdien paziņoja varas iestādes.

Dumpis izcēlās pirmdien Limas cietumā "Castro Castro" pēc abu Covid-19 upuru nāves svētdien. 

Varas iestādes sākumā vēstīja par trim šajā dumpī bojāgājušajiem, bet vēlāk precizēja viņu skaitu līdz deviņiem un paziņoja, ka ir panākta kontrole pār situāciju.

Nekārtību gaitā arī tika ievainoti 60 cietumsargi, pieci policisti un divi ieslodzītie, paziņoja Nacionālais sodu izpildes institūts (INPE).

Lielākā daļa no dumpī bojāgājušajiem tika nošauti, kad tā apspiešanā tika iesaistīta policija. Varas iestādes paziņoja, ka dumpja mērķis bija "atvieglot masu izlaušanos".

Peru pārpildītajos cietumos vairāk nekā 600 ieslodzītie ir inficējušies ar Covid-19 un 15 no viņiem miruši. Koronavīrusa testi bija pozitīvi arī 169 cietumsargiem, no kuriem septiņi miruši.

Lurigančo cietumā, kas ir lielākais Peru un atrodas uz ziemeļiem no Limas, ieslodzītie otrdien sarīkoja divu stundu protestu, pieprasot aizsardzību pret jauno koronavīrusu. Šajā cietumā, kas bija uzcelts 2500 cietumniekiem, ir vairāk nekā 10 000 ieslodzīto.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu