"Viņa nav cilvēks, bet gan pārcilvēks." 101 gadu veca sieviete, kura piedzīvoja spāņu gripu, uzveikusi Covid-19

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Facebook

Andželīna Frīdmena 101 gadu garā mūža laikā ir pārdzīvojusi vēzi, abortus, iekšēju asiņošanu, sepsi un nu jau nevis vienu, bet divas pandēmijas. Vairāk nekā 100 gadus pēc tam, kad sieviete piedzīvoja 1918. gada spāņu gripas pandēmiju, sirmgalve uzvarēja cīņā par dzīvību ar Covid-19, vēsta raidsabiedrība CNN.

Ņujorkas "Mohegan Lake" pansionāta administratore Eimija Elba atklāj, ka nesen Frīdmena svinējusi savu 101. dzimšanas dienu tā, it kā nekas nekad ar viņu slikts nebūtu noticis.

"Tas tikai parāda, cik ļoti pasaulei ir vajadzīga cerība, ka viss ir iespējams arī 101 gada vecumā," norāda Eimija.

Frīdmenas meita Džoanna Merola skaidroja, ka viņas māte ir cīnītāja.

"Mammai un manam tētim vienlaikus bija vēzis. Viņa izdzīvoja. Viņš gan nē," atklāja Džoanna.

Andželīna piedzima 1918. gadā uz kuģa, kas pārvadāja imigrantus no Itālijas uz Ņujorku. Tas bija 1918. gada pandēmijas vidus. Netika uzskatīts, ka bērns būtu bijis saslimis ar šo slimību.

Māte nomira dzemdībās, un viņu audzināja abas vecākās māsas, līdz viņas varēja atkal apvienoties ar savu tēvu Ņujorkā, kur ģimene dzīvoja Bruklinā.

No 11 bērniem, Frīdmena ir vienīgā izdzīvojusī.

"Viņa nav cilvēks," sacīja Merola. "Viņa ir pārcilvēks."

Tagad Andželīna pārdzīvoja vēl vienu pandēmiju.

Foto: Facebook

"Viņa bija devusies uz slimnīcu veikt procedūras, un, kad viņa atgriezās, viņai bija pozitīvs tests saslimšanai ar Covid-19," pastāstīja Elba.

Merola norādīja, ka viņas māte tikusi izolēta savā istabā, un vairākas nedēļas sirga ar drudzi. Cīņa ar koronavīrusu ilga līdz 20. aprīlim, kad viņas testa rezultāts parādīja negatīvu atbildi.

Medmāsas piezvanīja Merolai un teica, ka Frīdmenai klājas lieliski. Viņa pati bija atsākusi ēst un jau meklēja dziju, lai varētu "nosist laiku" tamborējot.

"Viņa ir liela rokdarbniece, viņa izgatavo visa veida lietas un atdod tās pansionāta iemītniekiem," norāda Elba.

Darbinieki rīkoja krāšņas dzimšanas dienas svinības Frīdmenas 101. dzimšanas dienā, un pagājušajā gadā viņa tika kronēta par pansionāta balles karalieni.

"Viņa ir ārprātīgi aktīva. Ja nezina, tad neviens nevar pateikt, cik viņa ir veca," sacīja Elba.

Tāpat kā daudzas citas iestādes, Elba norādīja, ka arī viņi ir izveidojuši alternatīvus līdzekļus, lai pacienti uzturētu kontaktus ar ģimeni.

Diemžēl muguras traumas dēļ Merola kopš februāra nav varējusi apciemot savu māti, bet viņa nedzīvo tālu no pansionāta. Tā kā viņas māte ir gandrīz kurla, viņas nevar sarunāties pa tālruni.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu