Par uzturlīdzekļu nemaksāšanu policija aicina saukt pie atbildības četru bērnu tēvu (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Valsts policija. Ilustratīvs attēls.
Valsts policija. Ilustratīvs attēls. Foto: Ieva Lūka/LETA

Valsts policija (VP) Saldū kriminālvajāšanas sākšanai nodevusi krimināllietu pret kādu vīrieti, kurš nav pildījis tiesas lēmumu apgādāt savus četrus bērnus, informēja VP Kurzemes reģiona pārvaldes pārstāve Madara Šeršņova.

Izmeklēšanas laikā noskaidrots, ka vīrietis izvairījās apgādāt un dot uzturu bērniem, kas kā pienākums viņam bija uzlikts ar tiesas lēmumu.

No 2007. gada vīrietis izvairījies apgādāt un uzturēt savus četrus bērnus, "tīši, sistemātiski un ilgstoši nemaksājot uzturlīdzekļus, kaut gan ir darba spējīga persona un periodiski ir bijis darba tiesiskajās attiecībās un guvis ienākumus".

Tā kā vīrietis uzturlīdzekļus nemaksāja, tos bērnu uzturam maksā Uzturlīdzekļu garantiju fonds. Uz iesnieguma saņemšanas laiku uzturlīdzekļu parāds fondam ar visiem aprēķinātajiem likumiskajiem procentiem bija vairāki tūkstoši eiro. 

Līdz brīdim, kad vīrietis uzzināja, ka viņam ir piemērots transportlīdzekļa vadīšanas tiesību izmantošanas aizliegums, viņš par uzturlīdzekļu atmaksu neinteresējās.

VP atgādina, ka izvairīšanās no pienākuma uzturēt bērnu Krimināllikuma izpratnē ir tāds pats noziegums kā citi tajā minētie nodarījumi. Par izvairīšanos no tiesas nolēmuma vai kompetentas valsts institūcijas lēmuma pildīšanas, ar kuru uzlikts pienākums apgādāt savus vecākus, vecvecākus, bērnus, mazbērnus vai citas personas un dot tiem uzturu, soda ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, piespiedu darbu vai naudas sodu.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu