Pazudušais drons: Meklēšana no zemes turpināsies visu nakti, agrā rītā to atsāks arī no gaisa (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Civilās aviācijas aģentūra/Leta

Sestdien pazudušā un, iespējams, joprojām nekontrolēti lidojošā drona meklēšana no zemes turpināsies visu nakti, bet pirmdienas agrā rītā tā atsāksies no gaisa, informēja Civilās aviācijas aģentūras (CAA) Ārkārtas situāciju un komunikācijas vadītājs Aivis Vincevs.

Līdz šim meklēšanas rezultāti gan nav sekmējušies panākumiem. CAA pārstāvis pastāstīja, ka pirmdien plkst.6 gaisā tiks paceltas divas vispārējās aviācijas lidmašīnas, lai "noklīdušā" bezpilota gaisa kuģa meklējumus turpinātu no gaisa un mēģinātu pārņemt drona vadību. Vienlaikus atbalstu drona meklēšanā turpinās sniegt arī Nacionālie bruņotie spēki.

Iedzīvotāji, kuri gaisā pamana 5,5 metrus plato un 3,5 metrus garo bezpilota lidaparātu, tiek lūgti nekavējoties sazināties ar Aviācijas meklēšanas un glābšanas koordinācijas centru pa tālruņiem 29 337 238 vai 65 703 988.

Kā ziņots, pazudušā bezpilota gaisa kuģa meklēšanā svētdien pēc CAA un VAS "Latvijas Gaisa satiksme" lūguma iesaistīta armijas lidmašīna "An-2" ar nepieciešamo ekspertīzi un aprīkojumu drona vadības atgūšanai, bet sestdien to meklēja ar Nacionālo bruņoto spēku helikopteru "Mi-17".

Bezpilota lidaparāts pieder SIA "UAVFactory", un sakari ar to tika zaudēti sestdien notikuša testa lidojuma laikā. Uzņēmuma pārstāvis Jevgenijs Šiļņikovs apstiprināja, ka gaisa kuģis var lidot līdz 90 stundām, kā arī piebilda, ka tā planēšana orbītā ir atkarīga no vēja.

Aptuveni 25 kilogramus smagā lidaparāta pārvietošanās ātrums varētu būt ap 70 kilometriem stundā.

Gaisa telpā, iespējams, joprojām nekontrolēti lidojošā drona dēļ civilās aviācijas gaisa kuģiem, kuri lidojumus veic saskaņā ar instrumentālajiem lidojumu noteikumiem, ir izdots ierobežojums izmantot Latvijas gaisa telpu augstumā līdz 5950 metriem.

Risku dēļ ir slēgta arī lidostas "Rīga" gaisa telpa, mikroblogošanas vietnē "Twitter" svētdienas pēcpusdienā pavēstīja Satiksmes ministrs Tālis Linkaitis (JKP).

Par incidentu ir sākta izmeklēšana.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu