Anormāls retums! Māte Velsā laidusi pasaulē identiskus trīnīšus

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Unsplash

Kāda Velsas iedzīvotāja šogad laidusi pasaulē trīnīšus, kas radušies no vienas olšūnas - šī retā ģenētiskā kombinācija ir novērojama vien vienam no 200 miljoniem grūtniecības gadījumu, vēsta portāls "Daily Mail".

26 gadus vecā Keitija Krova ir palikusi stāvoklī dabīgā ceļā. 9. februārī sieviete ar ķeizargrieziena palīdzību pasaulē laidusi trīs brāļus - Tommiju, Džošua un Eddiju. Viņi pievienosies saimei, kurā ir vēl viens brālis - četrus gadus vecais Džeikobs.

Sieviete uzzinājusi, ka gaida trīs mazuļus vien 12 grūtniecības nedēļā. Keitija portālam minējusi, ka "ārsti man teica, ka trīnīši ir milzīgs retums, taču tajā mirklī neviens nevarēja pat iedomāties, ka viņi būs identiski".

Sievietei bija nozīmētas dzemdības 32. grūtniecības nedēļā - tā ir izplatīta prakse gadījumos, kad pasaulē vienlaicīgi nāk vairāki bērni. Diemžēl Keitijas grūtniecības gaitā radušās komplikācijas un viņa sajutusi kontrakcijas jau 28. nedēļā.

Ārstiem uz laiku izdevies tās apturēt, taču pēc divām nedēļām tās ir atgriezušās un ir pieņemts lēmums veikt ķeizargriezienu.

Zēni nākuši pasaulē ar 1,49 kilogramu, 1,46 kilogramu un nieka 1,23 kilogramu svaru. "Es biju ļoti uztraukusies, taču galu galā viss bija brīnišķīgi. Personāls jokoja ar mani un uzlaboja garastāvokli - komanda bija lieliska," teikusi trīnīšu māmiņa.

Daudzbērnu ģimeni iepriecināt nolēmuši arī saimes kaimiņi, kas anonīmi uz viņu mājas lieveņa atstāt dažādas mazuļa kopšanai nepieciešamas preces.

"Mēdz teikt, ka bērna audzināšanā piedalās vesels ciems. Laikam jāpiekrīt," jokojusi Keitija Krova.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu