"Es savainoju Maiklu Džordanu." NBA čempions reiz pēc mača pret Džordanu pievērsās alkoholismam (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Meta Fords-Ārtests
Meta Fords-Ārtests Foto: AFP / Scanpix

Rons Ārtests (tagad Meta Fords-Ārtests) ir viens no Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) aizvadīto divu dekāžu spilgtākajiem "sliktajiem puišiem. Tomēr arī viņš karjeras sākumā nespēja pieņemt faktu, ka viņa dēļ savainojumu guvis leģendārais Maikls Džordans.

Skandalozais basketbolists, kurš nesen atkal paziņoja par vārda maiņu un tagad "Meta Vorlds Pīss" ir aizstājis ar Meta Fords Ārtests, par incidentu ar Maiklu Džordanu stāstīja sarunā ar "The Athletic".

Pats atgadījums noticis 2001. gadā, kad Ārtests bija noslēdzis otro sezonu Čikāgas "Bulls" rindās, bet Džordans posās atgriezties basketbolā.

Džordans daudzsološo "Bulls" jaunieti uzaicinājis uz treniņspēli privātā sporta zālē. Uz šo spēli pat bija uzaicināti tiesneši. Ārtestam, kurš savas karjeras gaitā izcīnīja arī gada labākā aizsardzības spēlētāja balvu, tika uzticēts uzdevums segt Džordanu.

"Satikāmies postā. Jūs jau zināt - Džordanu nedrīkst laist pie bumbas. Tāpēc cīkstējāmies zem groza un es centos nosegt iespējamos veidus, kā viņš varētu saņemt bumbu. Epizodes turpinājumā es ar elkoni trāpīju pa viņa ribām, bet tiesneši nosvilpa uzbrukuma piezīmi. Nodomāju: "Jā! Es viņu nosedzu." Kad atskatījos atpakaļ, redzēju, ka Maikls ir saķēris ribas," atgadījumu atcerējās Ārtests.

Džordans Čikāgā bija un joprojām ir kulta varoņa statusā, līdz ar to apziņa, ka esi satraumējis savas komandas pilsētas elku atstāja negatīvu ietekmi uz Ārtestu.

"Atceros, ka domāju: "Es savainoju Maiklu Džordanu." Pēc tam atgriezos mājā un neizgāju ārā vairākas dienas. Neapmeklēju sporta zāli un visi jautāja, kur es esmu? Es vienkārši sēdēju mājās un dzēru "Hennessy". Tad zvanīja mans aģents, vaicājot, vai ar mani viss ir kārtībā, uz ko atbildēju: "Nē! Man šķiet, ka es savainoju Maiklu Džordanu.""

Tagad, kad ir zināms notikušā patiesais stāsts, situācija nešķiet tik biedējoša. Bet toreiz visa informācija nebija zināma un fakts, ka Ārtests savainoja Džordanu tika padarīts par sensāciju. Baumu līmenī pat izplatījās stāsts, ka Ārtests un Džordans sakāvušies un leģendārais aizsargs saņēmis apzinātu sitienu no jaunā spēlētāja.

Ārtestam bija ne tikai kauns un nožēla par notikušo, bet arī reālas bailes pamest dzīvokli, jo arī viņš apzinājās, ka Džordans Čikāgā ir teju pielīdzināms reliģijai.

Tad jaunais uzbrucējs saņēma telefona zvanu no paša Džordana, kurš apgalvoja, ka jaunietim nevajadzētu uztraukties, jo dzīvē notiekot visādi. Protams, Ārtests bija atvieglots: "Tas bija viens no labākajiem telefona zvaniem manā dzīvē. Ar Džordanu pa telefonu kopumā esmu runājis tikai divas reizes."

Savas karjeras turpinājumā Ārtests vienu reizi piedalījās NBA Visu zvaigžņu spēlē, izcīnīja jau pieminēto gada labākā aizsardzības spēlētāja balvu, kā arī 2010. gadā kopā ar Kobi Braientu un Losandželosas "Lakers" kļuva par NBA čempionu. Turpretim Džordans, kurš laukumā atgriezās 2001./2002. gada sezonā, gūtās traumas dēļ bija spiests izlaist lielu daļu no sezonas sākuma.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu