Braienta sieva iesūdz tiesā Losandželosas apgabala Šerifa iecirkni (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Vanesa Braienta
Vanesa Braienta Foto: EPA/Scanpix

Slavenā basketbolista Kobes Braienta sieva Vanesa par bilžu neatļautu izplatīšanu no traģiskās avārijas vietas, kurā dzīvību zaudēja basketbolists, tiesā iesūdzējusi Losandželosas Šerifa iecirkni.

Žurnāla "People" rīcībā piektdien nonākuši dokumenti, kas apliecina, ka Braienta sieva tiesā iesniegusi prasību pret Losandželosas Šerifa departamentu par emocionālu un garīgu ciešanu radīšanu. Basketbolista sieva norādījusi, ka vairāki Šerifa departamenta pārstāvji negadījuma dienā uzņēmuši fotogrāfijas ar dzīvību zaudējušajiem Kobi un viņa meitu Džiannu. Tiek ziņots, ka attēli vēlāk tikuši pavairoti starp citām personām.

Žurnāls vēsta, ka negadījuma vietā ar personīgajiem tālruņiem bildes uzņēmuši vismaz astoņi šerifa vietnieki. Bildēs redzami avārijā bojāgājušie bērni, slavenais Braients un arī citas personas.

"Kā vēlāk atklājis Šerifa departaments, uzņemtās bildes nav kalpojušas izmeklēšanas nolūkiem. Šerifa vietnieki bildes uzņēmuši personīgu mērķu vadīti," vēsta žurnāls.

Bildes no negadījuma vietas atļauts uzņemt vien Nacionālā transporta drošības pārvaldei, kā arī lietas izmeklētājiem.

Par šerifa vietnieku negodprātīgo rīcību martā ziņoja šerifs Alekss Villanueva. Vēlāk augstāk minēto attēlu esamību apstiprināja arī labi zināmais laikraksts "Los Angeles Times".

Tikmēr izklaides portāls "TMZ" vēsta, ka kāds bārmenis uzrakstījis iesniegumu policijā pēc tam, kad dzirdējis, ka viens no apmeklētājiem, kurš nākotnē tīko kļūt par šerifu, ar konkrētajiem attēliem lielījies citu apmeklētāju lokā.

Villanueva jau martā norādīja, ka visi vainīgie ir atrasti un panākts, ka bildes tiek neatgriezeniski dzēstas. Tikmēr Vanesa Braienta norādīja, ka vēlas panākt departamenta iekšējo izmeklēšanu, kas arī pienācīgi sodītu iesaistītās personas.

"Tā vietā, lai veiktu iekšējo izmeklēšanu un noskaidrotu attēlu izplatīšanas apmēru, šerifa vietniekiem tika lūgts izdzēst bildes, kas viņiem ļāva izvairīties no bargāka soda," vēstīts dokumentos, kas nonākuši "Peoples" žurnāla rīcībā. 

Braienta sieva prasībā pret Šerifa departamentu arī norādījusi, ka daži no attēliem cirkulējuši vairākās interneta vietnēs.

24.februārī Losandželosā "Staples" centrā notika atvadīšanās no slavenā basketbolista.

Līdz ar Braientu un viņa meitu Džiannu helikopterā bija arī Orindžkostas Koledžas 56 gadus vecais beisbola treneris Džons Altobelli viņa sieva Kerija un viena no viņu divām meitām Alisa, kura spēlēja basketbolu vienā komandā ar Džiannu.

Helikopterā atradās vēl viena Džiannas komandasbiedre Peitona Čestere un viņas māte Sāra Čestere. Astotā pasažiere bija Kristīna Mauzere - Hārboras Dienas skolas basketbola trenere Ņūportbīčā, kur mācījās Braienta meita. 

Tāpat bojā gāja arī pilots Ara Zobajans, kuram komerciālu lidojumu pilota apliecība bija no 2007.gada.

20 gadu spožajā karjerā Braients Losandželosas "Lakers" sastāvā kļuva par pieckārtēju NBA čempionu, divas reizes iegūstot finālsērijas vērtīgākā spēlētāja balvu, kā arī reizi viņš tika atzīts par regulārā čempionāta labāko spēlētāju. 

2006.gada 22.janvārī Braients guva 81 punktu uzvarā ar 122:104 pār Toronto "Raptors". Viņam izdevās pārspēt "Lakers" kluba rezultativitātes rekordu, kas līdz tam piederēja Eldžinam Beiloram, kurš 1960.gadā vienā spēlē guva 71 punktu. Tāpat Braients uzrādīja otru NBA rezultatīvāko sniegumu līgas vēsturē, jo rekords kopš 1962.gada joprojām pieder Viltam Čemberleinam, kurš vienā mačā guva 100 punktus.

Braients ir arī divkārtējs olimpiskais čempions, izcīnot zelta medaļas ar ASV valstsvienību 2008.gada Pekinas un 2012.gada Londonas olimpiskajās spēlēs.

Leģendārais basketbolists karjeru noslēdza 2016.gada 13.aprīlī, kad uzvarā pār Jūtas "Jazz" guva 60 punktus.

Braients pēdējās septiņās sezonās NBA bija apmaksātākais spēlētājs. 20 gadu ilgajā karjerā "Lakers" komanda Braientam samaksāja nedaudz vairāk par 300 miljoniem ASV dolāru.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu