"Ankipānam ir lieliska humora izjūta." Lauris Dārziņš nosauc Latvijas hokeja "jautruļu" izlasi

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lauris Dārziņš.
Lauris Dārziņš. Foto: Edijs Pālens/LETA

Pirms neilga laika Starptautiskā hokeja federācija "IIHF" nāca klajā ar Latvijas hokeja "zvaigžņu komandu". Raidījumā "Hattrick" Armands Puče aicināja Lauri Dārziņu nosaukt nedaudz citādāku Latvijas izlases visu laiku sešinieku. Uzbrucējam bija jānāk klajā ar Latvijas izlases lielākajiem jautruļiem.

Līdzīgi kā tas bija IIHF veidotajā sešiniekā, arī šeit Dārziņam bija jānosauc seši spēlētāji, bet, ievērojot viņu pozīciju laukumā.

Vārtsarga pozīcijā Dārziņš nekavējoties nosauca Elvi Merzļikinu, uzsverot jaunā vārtu vīra atraktivitāti. Plašākas diskusijas izvērtās par Latvijas visu laiku jautrākajiem aizsargiem. Pats Dārziņš nosauca Andreju Maticinu. Bijušajam kolēģim pievienojās Oļegs Sorokins: "Ja mēs runājam par tādu spēlētāju, ar kuru varētu, tā teikt, pie galda atsēsties un pārzviegties, tad tas ir Saša Šiškovičs."

Puče, kā vienu no kandidātiem uz jautrākā aizsarga pozīciju piedāvāja Jēkabu Rēdlihu, kam Dārziņš piekrita, pievienojot Kaspara Astašenko kandidatūru.

Kad sarunas temats pārgāja pie uzbrucēju līnijas, Dārziņš izcēla savu aizvadītās sezonas galveno treneri Ģirtu Ankipānu: "75. numurs. Ankipānam ir lieliska humora izjūta. Viņš arī, kā treneris māk ļoti labi izteikties."

Tāpat kungi arī nonāca pie secinājuma, ka "jautruļu" izlasē savdabīgā humora dēļ jābūt arī bijušajam kapteinim Herbertam Vasiļjevam.

Runājot par pēdējo vietu uzbrukuma līnijā, Dārziņš izcēla Kobu Jasu: "Sočos Olimpiāde mums bija Koba Jass. Viņš taču arī tur blieza vaļā. Ne tik daudz ar mums, kā ar pretiniekiem. Viņš kapā viņus dzina."

Vaicāts izcelt kādu konkrētu gadījumu, Dārziņš atbildēja: "Viņš Krosbijam pirms spēles sāka prasīt autogrāfu un nūjas. Krosbijs nezināja, kur likties. Viņam tika izjaukta visa rutīna. Viņš negribēja iet viduszonā, jo tur atkal Koba klaigās."

Nobeigumā kungi nonāca pie secinājuma, ka Merzļikinu vārtos tomēr būtu jāaizstāj Edgaram Lūsiņam.

"Vai tu esi dzirdējis, ka viņš aizveras," Pučem retorisku jautājumu Lūsiņa sakarā uzdeva Sorokins.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu