"Es cenšos padarīt šo pasauli labāku." Brazīlijā 17 gadus vecs puisis atver dzīvnieku patversmi

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Instagram/megaedu1

17 gadus vecais Eduardo Kaioādo no Brazīlijas pilsētas Anapolisas jau no bērnības bijis kaismīgs dzīvnieku aizstāvis un vienmēr rūpējies par tiem. Viņš ir glābis klaiņojošus dzīvniekus savā pilsētā kopš deviņu gadu vecuma, taču šajā pavasarī viņš piepildīja savu sapni un atvēra dzīvnieku patversmi, vēsta portāls "Bored Panda".

"Es cenšos padarīt šo pasauli labāku. Un es zinu, ka brīnums, ko cilvēki lūdz dievam, slēpjas ikdienas rīcībā neatkarīgi no tā, vai tā ir klaiņojoša suņa pabarošana vai palīdzība sirmgalvim.

Šogad es realizēju lielu sapni - izveidot savu patversmi. Es īrēju māju un man ir sponsori, kas palīdz ar izdevumiem. Es eju tur katru dienu. Dažreiz es tur dodos ar stopiem, dažreiz braucu ar velosipēdu 30 kilometrus, bet nekad nesūdzos, jo tas vienmēr bija tas, par ko es sapņoju. Es nevēlos suņu depo, bet gan mājas. Es gribu, lai viņi zina, ka pat tad, ja viņi netiks adoptēti, viņi būs kopā ar mani, līdz viņi novecos un nomirs," par saviem labajiem darbiem pastāstīja Eduardo.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Eduardo Caiado (@megaedu1) on

Eduardo norādīja, ka ideja par patversmes atvēršanu radās pagājušā gada martā.

"Reģionā, kur es dzīvoju, ir auksts, un daudzi klaiņojoši suņi mira no hipotermijas, tāpēc es nolēmu palīdzēt. Es savācu segas, veidoju nojumes un tos baroju. Nedēļas laikā bija trīs, tad parādījās vairāk suņu, un, kad es devos tos atkal aplūkot, to bija jau desmit. Visi man sekoja."

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Eduardo Caiado (@megaedu1) on

Šī pagaidu mājvieta dzīvniekiem darbojas gluži kā dienas aprūpes centrs, kur mājdzīvnieki tiek sagatavoti adoptēšanai.

"Es gribu panākt, lai mana patversme kļūtu par kaut ko daudz vairāk nekā patversmi. Es gribu viņus padarīt laimīgus un veselīgus, lai tos vēlāk varētu adoptēt," sacīja Eduardo.

"Pa šiem gadiem, barojot dzīvniekus uz ielām, es esmu sapratis, ka viņu jūtas ir ļoti līdzīgas mūsējām."

"Dzīvnieku patversme ir mans sapnis, bet vienlaikus arī liels izaicinājums. Bet ir bijis tik labi gulēt katru dienu kopš es zinu, ka visi ir siltumā un drošībā," norāda Eduardo.

Eduardo par nākotnes plāniem izsakās, ka viņš noteikti grib paplašināties, lai uzņemtu pēc iespējas vairāk suņu, tāpat, pieaicinot ekspertus, ārstēt ne tikai dzīvnieku ārējās brūces, bet arī "viņu ievainotās dvēseles".

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Eduardo Caiado (@megaedu1) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Eduardo Caiado (@megaedu1) on

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu