"Neviens negrib, lai visa pasaule par tevi smietos." Kā ir būt "pasaulē sliktākās dziesmas" zvaigznei (1)

Foto: Instagram/ekrānuzņēmums no Youtube/"Apollo" kolāža
Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

2011. gadā 13 gadus vecā Rebeka Bleka diennakts laikā kļuva par interneta sensāciju, kad vietnē "Youtube" tika ievietots singls "Friday". Rebeka ir jau pieaugusi un medijam "Vice" atklāti dalās pieredzē, kā bija būt apsmietākajai pusaudzei visā pasaulē.

"Ļoti ilgu laiku es domāju, ka labākais, ko es tagad varu darīt, ir aizmirst par šo visu un nekad par to vairāk nerunāt, taču tas nebija iespējams, jo internets neko neaizmirst," paskaidro 22 gadus vecā Rebeka.

Rebekas dziesmu "Friday" īsā laika posmā noskatījās vairāki miljoni cilvēku, viņas videoklipam ir neskaitāmas parodijas, ko veidojušas pat slavenības. Pasaulei par pārsteigumu - Rebeka vēl aizvien nodarbojas ar mūziku, viņa dzied un sacer dziesmas. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

thank you for being so supportive, always ?

A post shared by Rebecca Black (@msrebeccablack) on

Viņa sākusi dziedāt kopš trīs gadu vecuma. Viņas vecāki sadarbojās ar mūzikas videoklipu veidotāju grupu, kas nereti Rebekai piešķīra izpildīt dziesmas, viena no tām bija arī "Friday".

"Man atsūtīja dziesmu "Friday", es nodomāju - labi, kāpēc gan nē?" atklāj nu jau pieaugusī dziedātāja. "Videoklipā redzamie bērni bija draugi no manas skolas un viss tika filmēts uz manas mājas piebraucamā ceļa. Es neredzēju nevienu video versiju pirms tas jau tika publicēts "Youtube"."

Rebeka atklāj, ka pusaudžu gados bijusi ļoti paškritiska. Viņa vēl aizvien atceras, ka pirmais, ko viņa video ir pamanījusi, bijusi lielā pumpa uz viņas vaiga.

"Man nebija nekādu gaidu par konkrēto dziesmu un videoklipu. Es atceros, ka es domāju, ka, iespējams, mana vecmamma to redzēs un viss, es varēšu turpināt normālu dzīvi," atklāj Rebeka.

Pienāca liktenīgā diena, kad tika izlaists videoklips... Tā, protams, bija piektdiena. "Es nācu mājās no skolas un es sāku saņemt neskaitāmus naida e-pastus. Es steidzos mājās, lai ātrāk tiktu pie datora un redzētu, kas ir noticis ar to video!"

Rebeka norāda, ka bijusi pārsteigta, redzot milzīgo video skatījumu skaitu, tad, protams, viņa devās aplūkot komentārus. "Redzot komentārus, es uzreiz sapratu, kas notiek. Un to nebija patīkami apzināties."

"Neviens negrib, lai visa pasaule par tevi smietos. Vienalga kādā vecumā! Es jutos daudz sliktāk nekā jebkad to atzinu," pavēsta mūziķe.

Par "Friday" sāka runāt un rakstīt visa veida mediji, dēvējot to par "pasaulē sliktāko dziesmu". Rebeka skaidro, ka viņa jutusies kā maza, naiva meitene pieaugušo pasaulē.

"Tajā pašā laikā, neskatoties uz neskaitāmām negācijām, notika ļoti daudz laba ar mani, kas ļoti palīdzēja tikt galā ar "Friday" pieredzi," Rebeka ļoti īsā laikā kļuva slavena un viņu aicināja sadarboties daudzi populāri cilvēki.

"Es biju Keitijas Perijas mūzikas videoklipā dziesmai "Last Friday Night". Es piedalījos "Teen Choice" balvu pasniegšanas ceremonijā, tāpat apmeklēju "Grammy's" ceremoniju."

Bleka norāda, ka sakopot emocijas viņai palīdzējusi prasme pasmieties par sevi. 16 gadu vecumā viņa sāka veidot savu "Youtube" kanālu, lai varētu atklāt pārējiem savu stāstu.

Jaunā sieviete norāda, ka ar vai bez "Friday" viņai ir gana daudz citu emocionālu pārdzīvojumu, ar ko viņa vēl aizvien mācoties tikt galā. Rebeka uzskata, ka tas ļoti raksturo viņas paaudzi kopumā.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

*swipe ->* 9 years ago today a music video for a song called “friday” was uploaded to the internet. above all things, i just wish i could go back and talk to my 13 year old self who was terribly ashamed of herself and afraid of the world. to my 15 year old self who felt like she had nobody to talk to about the depression she faced. to my 17 year old self who would get to school only to get food thrown at her and her friends. to my 19 year old self who had almost every producer/songwriter tell me they’d never work with me. hell, to myself a few days ago who felt disgusting when she looked in the mirror! i’m trying to remind myself more and more that every day is a new opportunity to shift your reality and lift your spirit. you are not defined by any one choice or thing. time heals and nothing is finite. it’s a process that’s never too late to begin. and so, here we go! this might be a weird thing to post but the honesty feels good if nothing else. ?

A post shared by Rebecca Black (@msrebeccablack) on

Viņa norāda, ka ir saņēmusi daudzus atraidījumus no kompānijām, kas nav gribējušas ar viņu strādāt "Friday" dēļ.

"Man bieži uzdots jautājums - kāpēc es nebeidzu censties un darīt to, ko es daru? Es vienmēr uzdodu pretjautājumu - kāpēc mēs visi vēl cenšamies? Kāpēc visi vienkārši nepārstāj darīt to, ko mīl, ja kaut kas nav sanācis?"

Viņa nekad nav pārstājusi rakstīt dziesmas, 2019. gadā viņa nāca klajā ar citādāku skanējumu. "Es izlaidu divas dziesmas "Self Sabotage" un "Closer". To pamatā ir mana personīgā pieredze un viss, kas ir redzams un dzirdams, ir manis radīts."

"Kad es biju 13 gadus veca meitene, kas sper savus pirmos soļus šovbiznesā, es centos būt radoša. Es domāju, ka tādā veidā bērniem arī vajag sākt meklēt sevi," norāda mūziķe.

Rebekas Blekas dziesma "Friday" ir atzīta kā viena no populārākajām dziesmām vēsturē.

"Es vēl aizvien mēdzu izpildīt "Friday", jo visi zina lirikas un tā dziesma ir ļoti jautra!"

"Ironiskākais manā dzīvē ir tas, ka es sāku nodarboties ar mūziku, jo es jutos droša un pārliecināta par to, bet vienā mirklī šī pārliecība tika man atņemta. Es nepadevos, jo zināju, ka tad, kad man paliks 18 gadi un es sākšu dzīvot patstāvīgi, es varēšu radīt savu mūziku," norāda Rebeka.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

a night with rebecca ?? @guccibeauty

A post shared by Rebecca Black (@msrebeccablack) on

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu