"Viņi brīvprātīgi uzņēmās atbildību par avārijas riskiem," Braienta avārijā atbildība tiek novelta uz bojā gājušajiem

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kobe un Džianna Braienti
Kobe un Džianna Braienti Foto: Reuters/ScanPix

Ar šokējošiem izteikumiem par Kobes Braienta traģisko avāriju nākuši klajā helikoptera pilota brāļa Berges Zobojana pārstāvji un kompānijas, kas ražoja konkrēto lidaparātu, juristi, vēsta CNN.

Vanesa Braienta, kas traģiskajā helikoptera avārijā zaudēja gan savu vīru Kobi, gan 13 gadus veco meitiņu Džiannu ir iesniegusi sūdzību pret konkrētā helikoptera ražotājiem "Island Express Helicopters".

"Lidaparātā esošās personas zināja par apstākļiem un iespējamām briesmām, bet tik un tā nolēma izmantot helikopteru. Līdz ar to viņi brīvprātīgi uzņēmās atbildību par avārijas un traumu riskiem," savā ziņojumā rakstījuši lidaparātu kompānijas juristi.

Tāpat "Island Express Helicopters" ziņojumā vēstīts, ka notikušo izraisīja notikumi, kas nav bijuši viņu ietekmē, līdz ar to viņi nav atbildīgi par notikušo.

Pirmie ekspertīžu ziņojumi liecina, ka avāriju nav izraisījis kāds tehnisks lidaparāta defekts.

Tāpat sūdzība ir iesniegta arī pret bojā gājušo pilotu Aru Zobojanu, kurš īsi pirms liktenīgās avārijas ir veicis strauju manevru augšup. Šobrīd tiesvedības procesā ir iesaistīts Zobojana brālis Berge. Arī viņa pārstāvji uzsver bojāgājušo brīvprātīgo atrašanos helikopterā.

"Bojā gājušo nāves izraisīja pilnīga vai daļēja bezatbildība. Šī bezatbildība arī noveda pie notikušā, par ko apsūdzētais nenes nekādu atbildību," ziņojumā rakstījuši Zobojana juristi.

26. janvārī helikoptera avārijā dzīvību zaudēja Kobe Braients, viņa meita 13 gadīgā meita Džianna, 56 gadus vecais beisbola treneris Džons Altobelli viņa 46 gadus vecā sieva Kerija, un viena no viņu divām meitām - 14 gadīgā Alisa, kura spēlēja basketbolu vienā komandā ar Džiannu.

Helikopterā atradās vēl viena Džiannas komandasbiedrene - 13 gadīgā Peitona Čestere un viņas māte Sāra Čestere, kurai bija 45 gadi. Astotā pasažiere bija 38 gadus vecā Kristīna Mauzere - Hārboras Dienas skolas basketbola trenere Ņūportbīčā, kur mācījās Braienta meita. Dzīvību zaudēja arī 50 gadus vecais pilots Ara Zobajans.

Helikopters bija ceļā uz basketbola spēli Mambas akadēmijā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu