Covid-19 nav tikai respiratora slimība. ASV slimnieks pamodies ar nejūtīgām kājām

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Covid-19. Ilustratīvs foto.
Covid-19. Ilustratīvs foto. Foto: SALVATORE DI NOLFI / AP

ASV pilsētā Ņujorkā kādam 38 gadus vecam vīrietim pirmās desmit Covid-19 saslimšanas dienas noritēja veiksmīgi, un tad viņš pārstāja just savas kājas, vēsta raidsabiedrība CNN.

"Diagnoze viņam tika uzstādīta neatliekamās palīdzības klīnikā, un ārstēšanās mājās noritējusi labi. Viņam bija tikai neliels klepus," norādīja Vestčesteras Medicīnas centra asinsvadu ķirurgs Šons Vengerters.

Tomēr situācija strauji pasliktinājusies, kad vīrietis pārstāja just savas kājas. "Kādu rītu viņš vienkārši pamodās ar nejūtīgām kājām, sastindzis un auksts, tik vājš, ka nespēja pastaigāt," sacīja Vengerters.

Vīrietim konstatēta aortas oklūzija - liels asins receklis ķermeņa galvenajā artērijā, tieši vietā, kur asinis tiek piegādātas abām kājām. Vengerters norāda, ka no šādiem trombiem nāve var iestāties pat 20 līdz 50 % gadījumu. "Tas parasti nenotiek ar 38 gadus veciem cilvēkiem."

Arī citi ir ziņojušas par neparastiem insultiem jaunākiem pacientiem, kā arī plaušu artērijas emboliju.

"Nav šaubu - vīruss var ietekmēt trombozi un asinsvadus," atklāj Losandželosas slimnīcas ārsts Orens Frīdmens. "Un tas nozīmē, ka tas spēj ietekmēt visu ķermeni."

Jau vēstīts par pulku citiem novērotiem simptomiem, kas dažbrīd šķiet neticami un nesasaistāmi ar Covid-19, ņemot vērā, ka tā tiek klasificēta kā respiratora infekciju slimība.

Londonā un citās Lielbritānijas pilsētās pašlaik intensīvās terapijas nodaļās ārstējas bērni, kuriem ir netipiski Covid-19 simptomi. Slimība izpaužas kā vairāku orgānu sistēmu iekaisums ar gripai līdzīgiem simptomiem. Vairākiem bērniem arī konstatēta saslimšana ar Covid-19.

Dažiem Ķīnas pilsoņiem, kas bija inficējušies ar jauno koronavīrusu, bija novēroti neiroloģiski traucējumi. Tika izpētīti 214 Covid-19 gadījumi no Ķīnas koronavīrusa epicentra Uhaņas.

Atklājās, ka 36% pacientiem ar vieglu slimības gaitu un 46% pacientiem ar smagu slimības gaitu bija problēmas ar koordināciju, neskaidri runāja, kā arī traucēta asinsrite smadzenēs, neskaidra apziņa un muskuļu vājums.

Viens no dīvainākajiem iespējamajiem simptomiem ir kāju pirkstu iekaišana

Pirms Covid-19 pārņēma pasauli Sanfrancisko dermatoloģe Lindija Foksa novēroja, ka aptuveni pieciem pacientiem gadā bija drebuļi un sarkani kāju pirksti. Pēdējo nedēļu laikā dermatoloģe ir novērojusi desmitiem šādu gadījumu un viņa tos sasaista ar iespējamu inficēšanos ar Covid-19.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu