Viņķele: Cilvēki vēl mācās un pierod lietot sejas maskas sabiedriskajā transportā (13)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Veselības ministre Ilze Viņķele
Veselības ministre Ilze Viņķele Foto: Evija Trifanova/LETA

Novērojumi liecina, ka cilvēki vēl mācās un pierod lietot sejas aizsargmaskas sabiedriskajā transportā, ceturtdienas preses konferencē pavēstīja veselības ministre Ilze Viņķele (AP).

Sabiedriskajā transportā pasažieriem no otrdienas ir jāvalkā sejas un deguna aizsegi, piemēram, sejas maska, respirators, šalle, lakats un tamlīdzīgi. Vienlaikus, ņemot vērā Ministru kabineta pieņemto lēmumu par rekomendāciju lietot mutes un deguna aizsegu, valdība lēma veikt centralizētu 400 000 higiēnisko sejas masku iepirkumu mazaizsargātāko personu grupu apgādāšanai ar sejas aizsargmaskām.

Ministre piekodināja, ka sejas aizsargmaska ir noteikta kā obligāta prasība, turklāt tā ir jāvalkā pareizi - ar to ir pilnībā jāaizsedz arī deguns, ne tikai mute.

Tāpat tiekot strādāts pie tā, lai sabiedriskā transporta pakalpojumu sniedzēji transportā izvietotu instrukcijas par pareizu masku lietošanu.

Jau ziņots, ka no 15.maija Rīgas pašvaldības policija (RPP) sāks pārbaudes galvaspilsētas sabiedriskajā transportā, lai pārliecinātos, ka iedzīvotāji lieto mutes un deguna aizsegus.

Pārbaudes tiks īstenotas sadarbībā ar "Rīgas satiksmes" Kontroles dienestu, kura darbinieki vienlaikus pārbaudīs, vai visi pasažieri ir iegādājušies biļetes.

Komentāri (13)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu