"Mēs to darījām, lai pievērstu mašīnu vadītāju uzmanību." Iecavas apkaimē policija soda vīriešus par kūlas dedzināšanu (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kūlas dedzināšana
Kūlas dedzināšana Foto: Evija Trifanova/LETA

Šonedēļ visai neparastu izsaukumu saņēmuši Reģionālās pašvaldības policisti -  divi kājāmgājēji, mēģinot apturēt automašīnas, centušies pievērst sev uzmanību, izraisot vairākus ugunsgrēkus, ziņo raidījums "Degpunktā".

Reģionālās pašvaldības policijas dežūrdaļā atskanēja kāda autobraucēja zvans. Viņš lūdzis likumsargu palīdzību, jo Iecavas apkaimē uz kāda ceļa sastapies ar savādiem cilvēkiem, kuri bez maz vai metušies zem garāmbraucošo auto riteņiem. Lai pārbaudītu šo informāciju, uz notikuma vietu tika nosūtīta tuvākā policijas ekipāža.

"Kolēģi aizbrauca uz notikuma vietu. Tuvojoties tai, ievēroja, ka ceļa labajā pusē deg kūla, blakus ir jaunaudze," raidījumam "Degpunktā" stāstīja Reģionālās pašvaldības policijas Iecavas nodaļas priekšnieks Gundars Dzenis.

Tā kā tobrīd uguns vēl nebija paspējusi ieskrieties, likumsargi nekavējoties apturējuši auto un ar to, kas gadījies pa rokai, ātri un veiksmīgi apslāpējuši liesmas. Tomēr, atgriežoties pie auto, inspektorus sagaidījis nepatīkams pārsteigums – nedaudz tālāk jau atkal nelielā platībā dega pērnā zāle. Šoreiz gan turpat sastapti arī divi vīrieši.

Lai arī sākumā abi sastaptie liegušies, ka būtu ko dedzinājuši, pēc īsas sarunas ar policistiem vīrietis tomēr nolēmis atzīties.

"Mēs gaidījām mašīnu, nevarējam atbraukt. Tāpēc es biju piededzinājis zāli. Es gribēju piesaistīt cilvēkus. Jā, tā ir mana kļūda. Lūdzu piedošanu, tā ir mana vaina, vairāk es to nedarīšu," likumsargiem atzinies viens no vaininiekiem.

"Viņi to darījuši, lai piesaistītu autovadītāju uzmanību, jo esot bijis grūti iet, esot vēlējušies tikt līdz Baldonei. Cilvēku neapdomīga rīcība varēja novest līdz tam, ka varēja izdegt jaunaudzes daudzu hektāru platībā," akcentē Reģionālās pašvaldības policijas Iecavas nodaļas priekšnieks Gundars Dzenis.

Protams, šāda rīcība nepaliks bez sekām, jo pērnās zāles dedzinātājam noformēts pārkāpuma protokols, un sods par šādu rīcību ir no 280 līdz pat 700 eiro.

Video: "Degpunktā" sižets

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu