"Viņš bija ārkārtīgi nekompetents prezidents." Tramps reaģē uz Obamas pārmetumiem par ASV valdības reakciju par Covid-19

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Donalds Tramps
Donalds Tramps Foto: JONATHAN ERNST / REUTERS

ASV prezidents Donalds Tramps svētdien, 17. maijā, eksprezidentu Baraku Obamu nodēvēja par "ārkārtīgi nekompetentu", bet bijušo viceprezidentu un demokrātu Baltā nama kandidātu Džo Baidenu par "korumpētu", šādi izsakoties pēc Obamas pārmetumiem valsts vadībai par tās reakciju uz koronavīrusa pandēmijas krīzi.

Atgriežoties no Kempdeividas, kur viņš pavadīja nedēļas nogali, Tramps sacīja, ka nav redzējis sava populārā priekšgājēja uzrunu koledžu absolventiem, kurā Obama kritizēja "cilvēkus, kas ir pie varas", par kļūmīgajiem soļiem Covid-19 krīzes laikā.

"Redziet, viņš bija nekompetents prezidents. Tas ir viss, ko es varu pateikt," Tramps sacīja žurnālistiem. "Ārkārtīgi nekompetents."

Obama, pat runājot par nepilnībām reakcijā uz pandēmiju, Trampu tieši vārdā nenosauca.

Kā tiek prognozēts, līdz 25.maija Piemiņas dienai, kas ASV tradicionāli tiek uzskatīta par vasaras sākumu, ar Covid-19 saistīto nāves gadījumu skaits ASV būs pārsniedzis 100 000.

Neraugoties uz veselības krīzi, Tramps lielu daļu aizvadītās nedēļās veltīja uzbrukumiem Obamam un Baidenam.

Atbilstoši Trampa skaidrojumam tas, ka Obama un Baidens zinājuši par Federālā Izmeklēšanas biroja izmeklēšanu saistībā ar bijušo Baltā nama nacionālās drošības padomnieku Maiklu Flinnu, ir nopietns skandāls, kas jādēvē par "Obamageitu".

Flinns savulaik atzina vainu apsūdzībās, ka melojis par savām sarunām ar Krievijas vēstnieku.

Tramps izmeklēšanu pret Flinnu intervijā telekanālam "Fox News" nosauca par "lielāko politisko krāpšanos vēsturē". Iepriekš šādi Tramps bija dēvējis izmeklēšanu par sava vēlēšanu štāba iespējamo sadarbību ar Krieviju.

"Tas viss bija Obama. Tas viss bija Baidens. Šie cilvēki ir korumpēti. Visa šī lieta bija korumpēta, un mēs viņus pieķērām,"  sacīja Tramps.

Vēlāk Tramps ironiski pateicās Obamam un Baidenam, norādot, ka viņu neizdarību dēļ viņš nonācis Baltajā namā.

"Atcerieties - [Obama] un miegainais Džo ir iemesls, kāpēc es esamu Baltajā namā," tviterī atgādināja Tramps, bijušo viceprezidentu dēvējot savā iecienītajā iesaukā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu