Skandalozais riteņbraucējs Ārmstrongs neizslēdz iespēju, ka ar vēzi saslimis dopinga dēļ

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lenss Ārmstrongs
Lenss Ārmstrongs Foto: Reuters/ScanPix

Slavenais riteņbraucējs Lenss Ārmstrongs, kurš bija centrālā persona vienā no visu laiku apjomīgākajiem dopinga skandāliem, nav noliedzis, ka neatļauto vielu lietošana varētu būt bijusi vainīga pie saslimšanas ar vēzi.

1996. gadā tobrīd 25 gadus vecais Ārmstrongs pārcieta operāciju, kurā viņam tika izņemts ļaundabīgs sēklinieka audzējs. Pēcāk riteņbraucējam bija nepieciešams iziet ķīmisko terapiju, bet ārsti tik un tā bijuši pesimistiski noskaņoti par Ārmstronga izredzēm izdzīvot.

Sarunā ar ESPN riteņbraucējs atklājis savas domas par neatļauto vielu un vēža iespējamo saistību.

Ārmstrongam tika vaicāts par to, vai, viņaprāt, neatļauto vielu lietošana varējusi izraisīt saslimšanu ar vēzi, uz ko riteņbraucējs nespēja sniegt konkrētu atbildi: "Es nezinu atbildi uz šo jautājumu, bet tā pavisam noteikti nav "nē"."

"Vienīgais, ko varu pateikt ir tas, ka vienīgā reize, kad lietoju augšanas hormonu, bija 1996. gada sezona. Līdz ar to, es situāciju redzu šādi - ja, lietojot augšanas hormonu, ir paredzēts, ka attīstās kaut kas labs, vai nebūtu loģiski, ja attīstītos arī, kas slikts," turpināja riteņbraucējs.

Tāpat Ārmstrongs izteicās, ka allaž ir zinājis, kādas vielas viņš lieto un, ko tās spēj sniegt viņa ķermenim: "Es vienmēr prasīju, kas ir tas, ko uzņemu. Es vienmēr lēmumus pieņēmu pats. Neviens neteica: "Nevaicā par to, ko tu lieto, vienkārši dari to." Šādam variantam es nebūtu piekritis. Es izglītoju sevi un pats izvēlējos, ko darīšu."

Savas karjeras laikā Ārmstrongs septiņas reizes triumfēja prestižajā "Tour de France" braucienā, bet amerikānim visi šie tituli tika atņemti 2012. gadā, kad tika atklāts, ka viņš visas karjeras garumā lietojis neatļautās vielas jeb dopingu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu