Tiešraides arhīvs ⟩ Informē par lidojumu atsākšanos lidostā "Rīga"

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Šodien notiks lidostas "Rīga" un nacionālās lidsabiedrības "airBaltic" preses konference par lidojumu atsākšanu starp Baltijas valstīm un lidostā un "airBaltic" ieviestajiem epidemioloģiskās drošības pasākumiem, aģentūru LETA informēja lidostas Komunikācijas vienības vadītāja Laura Karnīte.

Tiešraide: preses konference 18. maijā

Preses konferencē piedalās satiksmes ministrs Tālis Linkaits (JKP), lidostas "Rīga" valdes priekšsēdētāja Laila Odiņa, nacionālās lidsabiedrības "airBaltic" valdes priekšsēdētājs Martins Gauss un Slimību kontroles un profilakses centra pārstāvis.

Jau ziņots, ka no 15.maija atjaunos gaisa, jūras, autobusa un dzelzceļa pārvadājumus uz Lietuvu un Igauniju, ceturtdien ārkārtas sēdē lēmis Ministru kabinets.

Valdība rīkojumā par ārkārtējās situācijas izsludināšanu iekļāvusi punktu, kas paredz ar 15.maiju atsākt starptautiskos pasažieru gaisa, jūras, autobusa un dzelzceļa pārvadājumus uz Lietuvu un Igauniju vai no Lietuvas un Igaunijas.

Tāpat satiksmes ministram būs atļauts izdarīt izņēmumus attiecībā uz starptautiskajiem pasažieru pārvadājumiem. Satiksmes ministrs varēs noteikt ierobežojumus un nosacījumus starptautisko pasažieru gaisa pārvadājumu, jūras pārvadājumu, autopārvadājumu un dzelzceļa pārvadājumu veikšanai.

Pēc Latvijas valdības lēmuma, sākot ar 15.maiju atļaut starptautiskos pasažieru aviopārvadājumus uz Baltijas valstīm, kā arī pēc visu nepieciešamo atļauju saņemšanas, Latvijas nacionālā lidsabiedrība "airBaltic" 18.maijā atsāks tiešos lidojumus no Rīgas uz Tallinu un Viļņu.

Šodien atsāks tiešos lidojumus arī no Tallinas uz Amsterdamu, Kopenhāgenu un Oslo, bet no 25.maija - uz Viļņu.

Lietuvas valdība trešdien apmierināja "airBaltic" lūgumu atļaut tai atsākt reisus no Viļņas uz Rīgu un Tallinu.

"airBaltic" izpilddirektors Martins Gauss norādīja, ka lidsabiedrības pasažieru, darbinieku un sabiedrības veselība un drošība "stāv pāri visam", tāpēc, atsākot lidojumus, visiem pasažieriem tiks nodrošinātas sejas maskas un dezinfekcijas salvetes. Tāpat "airBaltic" sekos līdzi atbildīgo iestāžu rekomendācijām. "Papildus tam mēs joprojām turpinām izstrādāt precīzas vadlīnijas vairākām citām drošības aktivitātēm," viņš uzsvēra.

Satiksmes ministrija iepriekš informēja, ka starptautiskajā lidostā "Rīga", atsākot regulāros aviopārvadājumus, plānots pasažieriem mērīt temperatūru un likt lietot sejas maskas.

Jau vēstīts, ka Latvijā saistībā ar Covid-19 pandēmiju līdz 9.jūnijam izsludināta ārkārtējā situācija.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu