Slaktiņš dzemdību nodaļā Afganistānā. Trīs stundas vecs bērniņš izdzīvo pēc diviem šāvieniem (8)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Facebook/FMIC Kabul

Jaundzimušais, kurš 12. maija apšaudē Kabulas slimnīcā pazaudēja savu māti, ir sveiks un vesels, neskatoties uz to, ka tika divreiz sašauts, vēsta medijs "The Times".

Kabulā uzbrukums sākās no rīta, kad vismaz trīs bruņoti uzbrucēji, kas bija ģērbušies policijas formās, ielauzās Dašt-e-Barči slimnīcā. Uzbrucēji lika lietā granātas un šaujamieročus.

Mazā Nazja bija tikai trīs stundas veca, kad vīrieši atklāja uguni, nogalinot meitenītes māti un vismaz 23 citas sievietes.

Foto: Facebook/FMIC Kabul

Tiek ziņots, ka bērns divreiz ticis sašauts, zīdainim tika veikta operācija, lai glābtu viņa dzīvību un salabotu labo kāju, ko lode bija sadragājusi.

"Mēs izglābām Nazjas kāju - viņa varēs staigāt, kad izaugs," atklāja "Indira Gandhi" bērnu slimnīcas ārsts Nūrs Jusafzajs.

"Redzēt tikai trīs stundas vecu bērnu, kurš ir divreiz sašauts. Tas bija šokējoši. Tas ir necilvēcīgi!"

Nazju operēja 13. maijā. Tajā pašā dienā tika apglabāta viņas māte.

Foto: Facebook/FMIC Kabul

Sievietes vīrs Rafiullahs apmeklēja bēres pirms atgriešanās slimnīcā, lai apciemotu savu brīnumbērnu, kuram viņš piešķīra tādu pašu vārdu kā viņa bojāgājušajai sievai.

"Otrdienas rītā man pārstāja griezties pasaule un beidzās mana dzīve. Es priecājos, ka mana meita ir dzīva, bet manas sievas vairs nav," pastāstīja sērojošais vīrs.

Foto: Facebook/FMIC Kabul

Uzbrukumā tika nogalinātas vairākas citas mātes un zīdaiņi. Ducis jaundzimušo tika evakuēti un bez mātēm nogādāti citās slimnīcās.

"Tas ir vairāk nekā šausmīgi, ka var tikt nogalināti nevainīgi mazuļi, dažiem no viņiem pat nebija vārda," teica Jūsafzajs. "Es nevaru iedomāties neko gļēvāku."

Afganistānas galvaspilsētā Kabulā otrdien, 12. maijā, bruņotā uzbrukumā slimnīcai, kurā darbojas arī starptautiskās palīdzības organizācijas "Ārsti bez robežām" (MSF) dzemdību nodaļa, nogalināti 23 cilvēki, arī divi nule kā pasaulē nākuši mazuļi.

Nogalināto un ievainoto vidū ir kā mazuļu mātes, tā medmāsas un bērni.

Vairāk nekā 100 cilvēkus, arī trīs ārzemniekus, izdevies izglābt.

Drošības spēku pretuzbrukumā pēcpusdienā nogalināti arī paši uzbrucēji.

Slimnīcas rajonā dzīvo daudzi hazareji, kas tradicionāli ir šiītu islāma sekotāji un jau iepriekš vairākkārt cietuši sunnītu ekstrēmistu teroristu organizācijas "Islāma valsts" uzbrukumos, arī martā ceremonijā, kas bija sarīkota, pieminot vienu no kopienas līderiem.

Komentāri (8)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu