Iecavas draudzei piemērots naudas sods par pulcēšanos ārkārtējā situācijā (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Valsts policija. Ilustratīvs attēls.
Valsts policija. Ilustratīvs attēls. Foto: Ieva Leiniša/LETA

Valsts policija (VP) par cilvēku pulcēšanos ārkārtējā situācijā Iecavas evaņģēliskās ticības kristiešu draudzē "Dzīvības straume" draudzei piemērojusi 140 eiro sodu, aģentūru LETA informēja VP Zemgales reģiona pārvaldes pārstāve Dace Kalniņa.

Draudzei par reliģisku darbību veikšanu un cilvēku pulcēšanos valstī izsludinātās ārkārtējās situācijas laikā, pārkāpjot Ministru kabineta rīkojumu, uzlikts naudas sods 140 eiro apmērā. Vēl 11 cilvēkiem, kas telpās bija pulcējušies, uzlikts naudas sods desmit eiro apmērā katram.

Pēc Kalniņas teiktā, sodi uzlikti, jo policijas darbinieki konstatēja, ka pasākums bija organizēts. 

Jau ziņots, ka 3. maijā VP sākusi administratīvo lietvedību par cilvēku pulcēšanos Iecavas evaņģēliskās ticības kristiešu draudzē "Dzīvības straume".

Sākotnējā informācija liecināja, ka draudzē pulcējās 13 cilvēki, kuri veica reliģiskas darbības. VP skaidroja, ka tādējādi pārkāpti valstī izsludinātās ārkārtējās situācijas laikā noteiktie ierobežojumi.

Par konstatētajiem pārkāpumiem policijā ir noformēti 12 administratīvā pārkāpuma protokoli un sākta viena administratīvā lietvedība.

Draudzes publiskotā informācija liecina, ka tās tā darbojas ar mērķi veicināt evaņģēlija izplatību visā pasaulē, palīdzēt cilvēkiem viņu garīgajās un fiziskajās vajadzībās. Tāpat draudze "rūpējas par bērnu un jauniešu kristīgu audzināšanu" un "veicina ticības sadraudzību draudžu starpā".

Administratīvo pārkāpumu kodekss par ārkārtējās situācijas vai izņēmuma stāvokļa laikā noteikto ierobežojumu vai aizliegumu pārkāpšanu paredz naudas sodu fiziskajām personām no desmit līdz 2000 eiro, bet juridiskajām personām - no 140 līdz 5000 eiro.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu