Dāvis Ikaunieks ar vārtu guvumu izcēlies vēl vienā pārbaudes spēlē

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Dāvis Ikaunieks
Dāvis Ikaunieks Foto: Sanita Sparāne (Latvijas Futbola federācija)

Latvijas izlases futbolists Dāvis Ikaunieks trešdien pārbaudes spēlē guva vārtus, pirms sezonas atsākšanās izceļoties otro reizi.

Ikaunieka pārstāvētā Zlīnas "Fastav" ar rezultātu 5:0 (1:0) pārspēja Čehijas pēc spēka otrās līgas komandu Brno "Zbrojovka".

Ikaunieks spēlēja vienpadsmitniekā, ko galvenais treneris Bohumils Paniks izmantoja otrajā puslaikā. Latviešu futbolists vārtus guva 69.minūtē, kad pēc ātra uzbrukuma bija precīzs no soda laukuma robežas. Nedaudz vēlāk viņš vēlreiz ieraidīja bumbu tīklā, taču vārtu guvums aizmugures dēļ netika ieskaitīts.

Pirms nedēļas viņš ar vārtu guvumu palīdzēja pieveikt citu otrās līgas komandu "Trinec".

Ikauniekam sezona Čehijas čempionātā atsāksies šajā nedēļas nogalē. 

"Fastav" komanda līdz sezonas pārtraukumam ar 22 punktiem 24 mačos ieņēma 14.vietu starp 16 komandām. Zlīnas vienībai gan ir tikai teorētiskas iespējas pacīnīties par Eirokausiem un, visticamāk, būs jāmēģina saglabāt vieta augstākajā līgā.

Jau ziņots, ka līgums decembrī ar 25 gadus veco futbolistu noslēgts uz pussezonu ar opciju to izpirkt.

Ikaunieks 2019.gada otro pusi pavadīja Latvijas komandā RFS, kuras sastāvā 17 spēlēs guva sešus vārtus.

Jūnijā Ikaunieks atstāja Čehijas klubu "Jablonec", bet jau toreiz čehu mediji ziņoja, ka viņš maiņas darījumā nonāks citā šīs valsts klubā "Fastav", tomēr gada otrajā pusē kuldīdznieks spēlēja RFS sastāvā.

Latvijas futbolists 2018./2019.gada sezonā nekļuva par regulāru "Jablonec" laukuma spēlētāju, viņam mačos iesaistoties galvenokārt no rezervistu soliņa. Kopumā 13 spēlēs viņš vārtus neguva. Tāpat viņš bija laukumā divās UEFA Eiropas līgas spēlēs.

Ikaunieks pērnvasar ar "Jablonec" komandu noslēdza trīs sezonu līgumu.

Vēl 2015.gada sezonā Ikaunieks Latvijas virslīgā, pārstāvot tā brīža čempioni "Liepāju", izcēlās ar 15 precīziem sitieniem, kas bija labākais rādītājs līgā. 2016.gada vasarā viņš debitēja Latvijas pieaugušo izlasē.

Uzbrucējs 2018.gadā tika nosaukts par Latvijas gada futbolistu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu