DBRS samazinājusi Latvijas kredītreitinga nākotnes perspektīvu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Eiro banknotes un monētas. Ilustratīvs attēls.
Eiro banknotes un monētas. Ilustratīvs attēls. Foto: Edijs Pālens / LETA

Reitingu aģentūra "DBRS Ratings" samazinājusi Latvijas kredītreitinga nākotnes perspektīvu no pozitīvas uz stabilu, šādu lēmumu skaidrojot ar izaicinājumiem, ko uz valsts makroekonomisko vidi rada pašreizējās veselības un ekonomiskā krīze. 

DBRS Latvijas ilgtermiņa kredītreitingu ārvalstu un vietējā valūtā saglabājusi "A" līmenī, bet īstermiņa kredītreitings saglabāts "R-1" līmenī, abiem kredītreitingiem samazinot nākotnes perspektīvu no pozitīvas uz stabilu.

Aģentūra norāda, ka Latvijas nerezidentu noguldījumu konsolidēšana banku sektorā un vērā ņemamas nodokļu reformas pēdējos gados atrisinājušas dažas no Latvijas strukturālajām problēmām.

Taču DBRS prognozē, ka koronavīrusa pandēmijas izraisīties globālās ekonomikas satricinājums un šī vīrusa izplatības ierobežošanai paredzētie pasākumi šogad izraisīs Latvijas ekonomikas lejupslīdi un valsts finanšu stāvokļa pasliktināšanos.

Tikmēr DBRS noteiktie reitingi pamatoti ar stabilas makroekonomiskās politikas īstenošanu un Latvijas institucionāliem ieguvumiem no dalības Eiropas Savienībā un eirozonā.

Šos reitingus, pēc DBRS minētā, gan iegrožo strukturāli izaicinājumi, tostarp valsts nelielās un atvērtās ekonomikas atvērtība ārējiem triecieniem, zemāks ienākumu un produktivitātes līmenis nekā partneriem Eiropas Savienībā, kā arī vēl palikušie, lai gan samazinājušies, nerezidentu noguldījumu radītie riski finanšu sektoram.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu