Trīs brāļi Bolīvijā ļāvuši sevi sakost indīgam zirneklim, cerot kļūt par supervaroņiem

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Unsplash

Zēni no Bolīvijas Čajantas provinces ļāvuši, lai tos sakož ļoti indīgā Melnā atraitne. Brāļi ticējuši, ka šādā veidā varēs iegūt supervaroņa spējas, vēsta portāls "Daily Star".

Astoņus, desmit un divpadsmit gadus vecie zēni dabā atraduši indīgo zirnekli un ļāvuši, lai tas viņus sakož, cerot, ka iegūs "Zirnekļcilvēkam" līdzīgas spējas - tas ir varonis no populāras komiksu un filmu franšīzes, kurš pēc radioaktīva zirnekļa koduma iegūst īpašas spējas, ar kuru palīdzību cīnās pret noziedzību.

Kodumu rezultātā zēni sākuši izjust spēcīgas muskuļu sāpes un spazmas, paātrinātu sirdsdarbību un citus saindēšanās simptomus. Zēnu māte pamanījusi, ka viņas dēli raud, un aizvedusi puišus uz slimnīcu, kur tiem ievadīti medikamenti, kas nav uzlabojuši situāciju. Kopumā zēni pārvesti vēl uz divām ārstniecības iestādēm, līdz visbeidzot viņiem ievadīta pretinde. Kopumā zēni slimnīcā pavadījuši piecas dienas.

Valsts veselības aprūpes un epidemioloģijas ministrijas pārstāvis Virdžilijo Pjetro par notikušo pastāstījis preses konferencē, kas bijusi veltīta Covid-19 situācijai Bolīvijā. Viņš aicinājis vecākus būt uzmanīgus un atcerēties, ka bērni bieži vien uzskata filmu sižetus par patiesiem.

Melnā atraitne savu draudīgo nosaukumu ieguvusi pateicoties tam, ka šīs sugas mātītes pēc pārošanās nogalina un apēd savus partnerus. Lai arī parasti zirnekļi nav agresīvi, tie var iekost aizsargājoties - zirnekļa inde ir ļoti spēcīga un var nogalināt cilvēku pāris stundu laikā. Tiesa, mūsdienu zinātnes sasniegumi ir nodrošinājuši, ka pēdējos gados no šī zirnekļa kodumiem mirst ļoti mazs cilvēku skaits.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu