"Vecīt, kas, pie velna, tu esi?" Amizants stāsts par NBA leģendas Bārklija iepazīšanos ar "Mavericks" zvaigzni Novicki (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Čārlzs Bārklijs un Dirks Novickis
Čārlzs Bārklijs un Dirks Novickis Foto: AP/Scanpix

Čārlzs Bārklijs un Dirks Novickis ir divi no visu laiku labākajiem spēka uzbrucējiem Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vēsturē. Abi spēlētāji ir noslēguši savas karjeras, bet vācu basketbolistam pirms ierašanās NBA reiz izdevās pamatīgi samulsināt Bārkliju.

Jau stāstītā sākumā Bārklijs uzsvēra, cik ļoti viņš ciena Dirku Novicki: "Uzskatu, ka viņš ir ļoti, ļoti labs spēlētājs. Visu laiku labākais uzbrucējs. Es patiešām tā domāju."

Bārklijs atminējās gadījumu, kad viņam pirmo reizi bija iespēja ar leģendāro vācieti tikties laukumā. Populārais sporta apģērba zīmols "Nike" teju katru vasaru basketbolistiem, ar kuriem bija noslēgti līgumi, organizēja lidojumus uz Eiropas valstīm. Šādu lidojumu mērķis, protams, bija veicināt zīmola popularitāti un aizvadīt draudzības spēles pret vietējiem spēlētājiem.

"Ar mani kopā uz Vāciju devās Skotijs Pipens, kurš tobrīd, iespējams, bija labākais aizsardzības spēlētājs visā pasaulē. Kopumā bijām aptuveni astoņi līdz 10 NBA puiši. Ieradāmies Vācijā, un mums bija paredzēta spēle pret kādu vietējo komandu. Dirkam tobrīd bija, es nezinu, apmēram 18 gadi," stāsta Bārklijs.

Leģendārajam uzbrucējam tobrīd vēl nebija pat mazākās nojausmas, cik talantīgs ir jaunais vācietis: "Viss, ko es redzēju, bija garš, kārns puišelis. Puslaikā viņam bija aptuveni 30 punkti. Neatceros, kas mums spēlēja garajā galā, bet Dirks ar viņiem visiem tika galā."

Otrajā puslaikā līdera lomu aizsardzībā neveiksmīgi mēģināja uzņemties jau pieminētais Pipens.

"Skotijs puslaika pārtraukumā saka: "Viss! Otrajā puslaikā es viņu nosegšu." Dirks spēli pabeidza ar 52 punktiem... Pēc spēles Skotijs man teica: "Mēs pat nezinām, kas viņš tāds ir!" Tā es devos Dirkam klāt un tiešā tekstā viņam pajautāju: "Vecīt, kas, pie velna, tu esi?"" stāstīja Bārklijs

Novickis esot atbildējis savā, kā izteicās Bārklijs, cietajā vācu akcentā, skaidrojot, ka viņš ir 18 gadus vecs un nelidos uz ASV, lai studētu koledžā, jo viņam jādodas dienēt armijā. Uz šādu apgalvojumu Bārklijs sev ierastajā manierē atbildēja: "Kāda vēl armija? Tu esi septiņas pēdas [213 cm] garš. Ar tādu augumu tevi nevarēs paslēpt pat aiz kalna."

Turpinājumā Bārklijs esot apsolījis Novickim apmaksāt visus izdevumus, lai tikai vācietis dodas studēt uz Auburnas koledžu, kur reiz spēlēja arī pats Bārklijs.

Basketbolistam patiesi izdevās noorganizēt Novicka studijas Auburnas koledžā nākamajā studiju gadā, tomēr tam nebija lemts notikt, jo jauno spēlētāju draftā pie tiesībām uz Novicki tika Dalasas "Mavericks", ko leģendārais vācietis pārstāvēja visu savu karjeru.

"Tāpēc es ienīstu "Mavericks", jo viņi Auburnai nolaupīja Dirku," nobeigumā jokojot izteicās Bārklijs.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu