"Tas ir neētiski!" Arhitekte neizpratnē par kioska uzsliešanu tieši pie dzīvesvietas ieejas (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums

Arhitekte Elizabete Mengele ir sašutusi par skatu, kāds jau gadu paveras, gan izejot no mājas, gan ienākot tajā. Rīgā, Hospitāļu un Miera ielas krustojumā esošās mājas parādes durvis aizēno paplašinātais kiosks, ziņo TV3 raidījums "Bez Tabu".

Ēkā dzīvo gan aktieri, gan mūziķi, gan mākslinieki, gan arhitekti. Būve celta astoņdesmitajos gados kā mākslinieku māja. Tagad skatu bojā paplašinātais un paaugstinātais kiosks.

Tas pirms gada paplašināts un aizsedz ne tikai parādes durvis, bet arī 1. stāva vienistabas dzīvokļa logu. Tagad starp privātīpašuma robežu un paplašināto kiosku nesanākot pat pusmetrs.

Arhitekte Elizabete Mengele pārliecināta - pirms paplašināt kiosku, bijis nepieciešams saskaņojums ar kopīpašuma dzīvokļu īpašniekiem. Tas neesot izdarīts, dzīvokļu īpašnieku akcepts neesot lūgts.

"Es katru dienu atduros pret kioska miskasti. Pat, ja šis ir likumīgi, no ētiskās puses tas ir pilnīgi nepieļaujami," viņa sacīja.

Būvvaldes pārstāvis skaidro, ka kiosks esot pagaidu būve un tā paplašinājums par 2 metriem un arī paaugstinājums esot saskaņots ar Rīgas būvvaldi. Saskaņojums ar kopīpašuma dzīvokļu īpašniekiem gadījumos, ja būve ir pagaidu, neesot nepieciešams.

Arhitekte uzskata, ka kiosku vajadzētu pārvietot, taču ir zināms, ka līdz 2024. gadam tas nenotiks, jo Būvvalde ir devusi atļauju tam atrasties tur, kur tas ir šobrīd.

Video: "Bez Tabu" sižets

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu