"Viņiem jābeidz uzdzīvot uz maza zēna rēķina." Pēc aktīvas iesaistīšanas savā "Youtube" karjerā pāris ASV atteicies no adoptēta puisēna (1)

Foto: Unsplash
Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Jūtūbere Mika Staufere no ASV pēdējos gados bijusi ļoti atklāta par savu pieredzi bērna adopcijā. Viņa adoptēja ar autismu sirgstošu puisēnu no Ķīnas un iekļāva viņu savos video gadiem, bet nu tapis zināms, kāpēc pēdējā laikā mazais Hakslijs sievietes sociālo vietņu profilos vairs neparādās - neizskaidrojamas uzvedības dēļ pāris no bērna atteicies un tas radījis karstas diskusijas interneta vidē, ziņo portāls "BuzzFeed".

Tā kā mazais puisēns bijis milzīga sievietes karjeras daļa, daudzi apšauba Mikas patiesos nolūkus un ētiku. Pat pirms oficiālās bērna ienākšanas ģimenē Mika bija paguvusi viņu iesaistīt savos video, padarot to par sava kanāla galveno tēmu un tas piesaistīja liela mēroga sponsorus. 

Mika un viņas vīrs Džeimss par izveidojušos situāciju pastāstīja savā "Youtube" kanālā, taču no tālākiem komentāriem līdz šim ir atturējušies.

Pāris ar saviem video vietnē "Youtube" dalās kopš 2014. gada un kopš tā laika ģimenes kanālam ir vairāk kā 300 000 sekotāju, taču Mikas individuālajam kanālam - vairāk kā 700 000 sekotāju. Kad viņi sāka filmēt, pārim bija kopīga meita un Mikai bija meita no iepriekšējām attiecībām. Līdz šim pārim piedzimuši vēl divi dēli, ar kuru dzemdību stāstiem Mika ir dalījusies ar visiem saviem sekotājiem.

2016. gadā Mika publicēja video paziņojot par bērniņa adopciju. Tajā pāris stāstīja, ka adoptēs kādu puisēnu no Ķīnas un, kad šis adopcijas process būs noslēdzies, apdomās tālākās adopcijas iespējas.

Mika ir publicējusi 27 ar adopciju saistītus video, stāstot gan par pašu procesu, gan savām sajūtām.

Dažos video sieviete aicināja cilvēkus ziedod Hakslija īpašajām vajadzībām. Viņa pat bija izdomājusi īpašu veidu, kā pasaulei atklāt, kā tieši Hasklijs izskatās - par katrām piecām noziedotajām mārciņām tika atklāts viens no 1000 puzles gabaliņiem. Atklājot visus, tika atklāta arī puisēna seja. Tāpat viņa teica, ka visus ziedotājus pierakstīs Hakslija bērna grāmatā.

2017. gadā sieviete publicēja video, kurā stāstīja, ka ar naudu, kas tiks nopelnīta ar konkrēto video, viņa ar savu vīru pārvedīs mājās savu dēliņu Haksliju.

Protams, sieviete dalījās arī ar video, kurā pirmo reizi satiek divus gadus veco zēnu. Šis video kļuva par interneta sensāciju un ir apskatīts vairāk kā piecus miljonus reižu.

Pirmais video, ko Mika publicēja uzreiz pēc mazā Hakslija pārvešanas mājās, bija "Adopcija Ķīnā: Patiesība", kurā viņa stāstīja par savām emocijām adopcijas dienā. Sieviete turpināja dalīties ar saviem sekotājiem, regulāri publicējot video, kuros viņa stāsta par notikumiem un savām sajūtām, jaunam bērniņam ģimenē ienākot.

Vien gada laikā sievietes profili sociālajos tīklos "uzsprāga". Viņas sekotāju skaits dubultojās un video par Hakslija adopciju nu sponsorēja liela mēroga sponsori. Par viņas piektā bērna nākšanu pasaulē pat tika ziņots laikrakstā "People".

Mika sāka rakstīt arī savu blogu, kurā dalījās par izaicinājumiem, audzinot ar autismu slimu bērnu. 

"Hakslijs ir brīnišķīgs bērns un viņa kondīcija nemaz tik daudz pūļu neprasa. Viss, kas ir vajadzīgs ir liela sirds un pacietība," viņa rakstīja.

2019. gadā Mika publicēja video "Emocionāls adopcijas stāsts. Divi gadi mājās", kurā viņa stāstīja par zēna slimības attīstību. Viņa stāstīja, ka viņš apmeklē terapiju, kurā tiek vērota viņa uzvedība.

"Viņam iet lieliski un esmu ļoti saviļņota redzēt, ko Hakslijam nesīs trešais gads mūsu ģimenē," sacīja Mika.

Zēns regulāri parādījās pāra bildēs un video, taču agrā pavasarī cilvēki novēroja, ka tas sen nav noticis. Vienā no pēdējiem ierakstiem par Haksliju Mika dalās pārdomās par zēna īpašajām vajadzībām.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

The last couple days have been hard I don’t want to sugar coat anything. We have had a lot of melt downs, and lots of behaviors that have had us on our knees begging god for guidance! On social medial and Youtube we rarely show the behaviors or the hard stuff, because we try our best to respect our sons privacy and dignity. We have hard days, lots of them. I wish autism and adoption trauma had a manual to direct you through it all.??#autism #momstruggles #everydayisanewday

A post shared by Myka Stauffer (@mykastauffer) on

Mātes dienā Mika dalījās ierakstā, ka šie ir bijuši grūtākie svētki līdz šim, pēc kā daudzi sievietes profila sekotāji sāka interesēties par to, kur pazudis Hakslijs. Lai mudinātu Miku runāt, cilvēki pat sākuši veidot "Instagram" kontus.

Kāda sieviete, kas Mikas stāstam seko jau gadiem, pastāstīja, ka brīdī, kad Mikai privātā ziņā paprasīja, kur zēns palicis, uzreiz tikusi nobloķēta.

"Sapratu, ka man vajag lielāku atbalstu, lai uzzinātu, kas ar viņu noticis. Izveidoju "Instagram" kontu, kurā dalījos ar zēna bildēm un drīz vien profilam bija 600 sekotāju," viņa sacīja.

Visbeidzot otrdienas, 26. maija, vakarā pāris publicēja video, kurā viņi paskaidroja, kas mainījies viņu dzīvē. Hakslijs esot pie citas ģimenes un šāds lēmums pieņemts viņa emocionālās labsajūtas dēļ.

Mika un Džeimss stāstīja, ka zēnam bijušas veselības problēmas, par kurām neviens nav zinājis līdz pat viņa pārvešanai no Ķīnas un ASV. Hakslijam esot nodrošināta terapija un speciālistu uzraudzība, taču ar to nav bijis gana.

Viņi teica, ka nav varējuši par šo runāt, kamēr tika nokārtotas visas formalitātes, kā arī Hakslija dēļ. Tāpat Mika pieminēja, ka pāris nav publicējuši 99% no visām grūtībām, ar ko nācies saskarties, piemēram, vairākkārt baisas lietas notikušas ar pāra bērniem.

Mika minēja, ka tagad Hakslijs ir ar savu ideālo ģimeni, taču viņi šo zēnu mīlēs mūžam.

"Viņš ir laimīgs, viņš ir īstajā vietā un viņa jaunajai mammai ir mediķa izglītība, kas ļoti atvieglos Hakslija ikdienu," sacīja Mika.

Publicētais video internetā raisījis karstas diskusijas.

Kamēr vieni pāra lēmumu uzskata par drosmīgu un pareizu, daudzi to nosoda, īpaši tāpēc, ka ģimene viņu padarīja par tik lielu sava biznesa daļu.

"Es jūtu līdzi mazajam Hakslijam. Viņš mēroja tik tālu ceļu, reiz jau sāka visu no jauna, bet nu jūs vienkārši padodaties. Pāri visam - viņš ir bijis jūsu panākumu atslēga," rakstīja kāda Mikas sekotāja.

Kāds pat uzsāka petīciju, lai no vietnes "Youtube" tiktu izņemti visi peļņu nesošie video, kuros piedalās Hakslijs.

"Šiem cilvēkiem jābeidz uzdzīvot uz maza zēna rēķina. Hakslij, interneta lietotāji ir ar tevi. Mēs ceram, ka tu esi priecīgs, lai kur arī nebūtu," rakstīts pie aicinājuma parakstīties par video noņemšanu.

Vairākus cilvēkus uztrauc ne tikai tieši Hakslijs, bet bērnu iekļaušana video kopumā.

"Es nejūtos labi par to, ka bērni ir tik liela "Youtube" daļa. Nevar zināt, kas sēž otrpus ekrānam. Turklāt tas vienkārši pret viņiem nav godīgi, jo viņi nekā nevar ietekmēt to, ka viņu privātā dzīve tiek ekranizēta svešiem cilvēkiem," rakstīja kāda Mikas sekotāja.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu