"Apstājieties, problēma nav vīrusā, bet jūsos pašos!" Priesteris Mediņš par Covid-19 laiku (7)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Priesteris Andrejs Mediņš
Priesteris Andrejs Mediņš Foto: Jānis Škapars/TVNET

Tieši darbs un daba esot tās zāles, kas var dziedināt vīrusa laikā apjukušos prātus. Tā sarunā LTV raidījumā "Panorāma" par godu Vasarsvētkiem pauda priesteris Andrejs Mediņš.

"Lielāka problēma jau nav tā, kas par sviestu notiek pasaulē. Lielākā problēma ir tā, kas par sviestu notiek manā galvā," pauž priesteris, norādot, ka galvenā problēma cilvēkiem nav bailes no nāves, bet gan "kāpēc man nav miera?" izjūta.

"Tas ir tas, ko es šajā laikā gan kopienā, gan Bruknā mēģinu dot cilvēkiem:

"Apstājieties, problēma nav vīrusā, problēma ir tas, ka jūs esat pilni baiļu!""

Priesteris Mediņš, pretēji savam uzvārdam, cukuru uz vārdiem nemēdz bērt. Viņš lietas sauc tiešos vārdos. Bailes mūsos nav bailes no kā ārēja. Tās atkal ir bailes no paša tuvākā. "No savas ieelpas, baidāmies ieelpot dzīvību sevī. Mūsu sirdīm – atvērtām dzīvībai," teica Mediņš.

"Ja jau mēs sakām, ka mēs esam neziņā tīti, tad vienīgais, ko mēs varam darīt, ir mīlēt. Tikai mīlēt - apskaut, samīļot!"

Visgrūtāk šajā laikā daudziem bija būt kopā ar pašiem tuvākajiem. Ar tiem, kurus drīkstēja samīļot arī distancēšanās laikā - ar ģimeni.

"Daudzi juka prātā, jo bērni bija mājās. Viņi nav raduši dalīt dzīvi ar bērniem," pauž Mediņš, sakot, ka bieži vien cilvēki ir pieraduši tikt prom no saviem bērniem, viņus "kaut kur nogrūžot".

Mediņš, runājot par problēmām, kas nomāc mūs, esot "grūtsirdība, vientulība, sajūta, ka "esmu lieks" un viss pārējais".

"Ja ar šīm sajūtām satiekas bailes par vīrusu, tad tā ir nāve. Nevis fiziska, bet garīga nāve."

Priesteris norāda, ka spēj rast prieku it visā, kas viņam ir apkārt. "Prātā jukšana ir dzīvošana pilsētā savās četrās sienās un man nav manas Iecavas upītes, dabas, savas purva malas, nav savs dārzs un siltumnīcas."

"Ir tāda lieta, ko es esmu sapratis pēdējā laikā, ka mums ļoti patīk trenēt savus bērnus - grūst viņus uz sporta un mākslas nodarbībām -, bet mēs nemācam viņiem darbu un mīlestību, tāpēc viņi neprot to dzīvi dzīvot, viņi neprot strādāt," pauž Mediņš.

Priesteris Vasaras svētkos novēl divas lietas - mieru un pateicību. "Atzīstiet to, ka jūs esat pilni stresa, trauksmes, baiļu, tāpēc lūgsim šajos Vasarsvētkos mieru un esiet pateicīgi. Esiet pateicīgi par sauli, putniem un dzīvniekiem,

jo visa šī zaraza un es nedomāju koronavīrusu, es domāju depresiju, stresu un nomāktību, rodas no tā, ka mēs esam zaudējuši tādu brīnišķīgu dāvanu kā mīlestību."

"Šīs divas lietas, ja mēs atgriezīsim savā dzīvē, mēs būsim visskaistākā valsts un vislabākā ģimene," novēl Mediņš.

Pērnā gada pavasarī atklātā sarunā raidījumā "Apollo 1h" katoļu priesteris Andrejs Mediņš stāstīja par dzīvi, darbu un atklāj - kur pazudusi mīlestība. Noskaties video!

Video: Portāla "Apollo" saruna ar priesteri Andreju Mediņu

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu