Latvijā būs piecas jaunas pilsētas (12)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Jānis Škapars/TVNET

Saeima otrdien, 2. jūnijā, saistībā ar administratīvi teritoriālās reformas (ATR) veikšanu atbalstīja ieceri, ka no nākamā gada 1. jūlija pilsētas statusu piešķirs Koknesei un Iecavai, savukārt Ādaži, Mārupe un Ķekava par pilsētām kļūs no 2022.gada 1. jūlija, aģentūrai LETA apstiprināja atbildīgās ATR komisijas priekšsēdētājs Artūrs Toms Plešs (AP).

Attiecībā uz Ādažiem, Mārupi un Ķekavu likumā nav tieši ierakstīts, bet, kā skaidroja Plešs, likumā atbalstīta redakcija izveidota kopā ar Saeimas Juridisko biroju. Minētās pašvaldības, šo priekšlikumu skatot Saeimas komisijā, neizrādīja īpašu entuziasmu iegūt pilsētas statusu, norādot uz apgrūtinājumiem uzņēmumiem.

Saeimas Preses dienestā aģentūru LETA iepriekš informēja, ka šo lēmumu attiecībā uz pilsētu statusu iepriekš atbalstījusi ATR komisija.

Saeimas šodien lēma arī par citiem ar ATR saistītiem jautājumiem. Likumā tiks noteikts, ka Aglonas, Limbažu un Inčukalna novada pašvaldībām ir pienākums līdz 2020.gada 1.oktobrim iesniegt Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai visu informāciju saistībā ar reformas veikšanu. 

Atbalstītā norma nosaka, ka Aglonas, Limbažu un Inčukalna novada pašvaldībām būs jāiesniedz informācija, kas nepieciešama institūciju, finanšu resursu, mantas, kā arī tiesību un saistību pārdales apjomu apzināšanai saistībā ar ATR veikšanu.

Kā ziņots, Saeima šodien turpina skatīt ATR likumprojektu galīgajā lasījumā.

Komentāri (12)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu