"Artūr, es jums gribu pateikt paldies." Artūrs Irbe par spilgtāko atmiņu, kas saistīta ar Latvijas himnu (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Artūrs Irbe
Artūrs Irbe Foto: Edijs Pālens/LETA

Leģendārajam latviešu hokeja vārtsargam Artūram Irbem sarunā ar Latvijas Radio 1 tika vaicāts par viņa spilgtākajām atmiņām saistībā ar Latvijas himnu.

Bijušais vārtu vīrs stāstīja, ka visiem, protams, ir zināms par 2000. gada uzvaru pār Krievijas izlasi un emocijām, kas pārņēma latviešus spēlētājus, skanot Latvijas himnai.

Tomēr Irbe par spilgtāko atgadījumu, kas saistīts ar Latvijas himnu, atcerējās kādu citu notikumu, kas gan ir saistīts ar pieminēto spēli.

"Tajā pašā vasarā Rīgā gāju pa ielu un nostājās priekšā tāda vecmāmiņa un teica: "Artūr, es jums gribu pateikt paldies. Nē, nepārprotiet, es neesmu hokeja līdzjutēja, bet šo spēli es skatījos un pēc tās es stāvēju pie televizora kājās un dziedāju jums līdzi ar asarām acīs." Tad es sapratu to saikni starp hokejistu un valsti," stāstīja Irbe.

Leģendārā spēle pret Krieviju norisinājās 2000. gada Pasaules hokeja čempionātā. Latvija toreiz iekļuva turnīra otrajā kārtā, kur bija jāaizvada mačs pret mājinieci Krieviju. Izcīnītā uzvara Latvijas izlasei palīdzēja kvalificēties čempionāta ceturtdaļfinālam, bet zvaigžņotā Krievijas valstsvienība netika izslēgšanas spēlēs un turnīru noslēdza, ieņemot 11. vietu.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu