"Reddit" līdzdibinātājs atkāpjas no amata un aicina sevi aizvietot ar melnādainu kandidātu (6)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aleksis Ohanians ar meitu viņa sievas Serēnas Viljamsas spēlē.
Aleksis Ohanians ar meitu viņa sievas Serēnas Viljamsas spēlē. Foto: AFP / Scanpix

Sociālā tīkla "Reddit" līdzdibinātājs Aleksis Ohanians atkāpies no amata uzņēmuma valdē un aicinājis sevi aizvietot ar melnādainu kandidātu, vēsta raidsabiedrība BBC.

Viņš arī solījies turpmākos ienākumus no "Reddit" akcijām tērēt, "lai kalpotu melnādaino kopienai".

Vairākos tvītos uzņēmējs sacīja, ka to dara "kā tēvs, kuram būs jāspēj atbildēt, kad viņa melnādainā meita pajautās: "Ko tu darīji?""

Ohanians par lēmumu paziņojis pēc vairāk nekā nedēļu ilgiem protestiem pret policijas vardarbību un rasu nevienlīdzību ASV.

Ohanians, kurš ir precējies ar tenisa čempioni Serēnu Viljamsu, sacīja, ka ziedos miljonu dolāru bezpeļņas organizācijai "Know Your Rights Camp", ko dibinājis kādreizējais amerikāņu futbolists Kolins Kaperniks.

"Es uzskatu, ka atkāpšanās no amata var būt vadības paraugs tiem, kuriem šobrīd ir vara," viņš sacīja video. "Visiem, kuri cīnās, lai salabotu mūsu salauzto nāciju: nepārtrauciet."

Ohanians dibināja "Reddit" pirms 15 gadiem kopā ar koledžas istabas biedriem Āronu Svarcu un Stīvu Hafmenu. 2018. gadā viņš atkāpās no ikdienas pienākumiem, taču līdz šim bija saglabājis amatu uzņēmuma valdē.

Pērn Portera Geila kļuva par pirmo sievieti "Reddit" valdē.

Tomēr platforma tikusi kritizēta par tādu forumu uzturēšanu, kas slavina rasismu. Uzņēmums aizliedzis tādas grupas kā "r/blackpeoplehate", un galēji labējo "r/MillionDollarExtreme". Tāpat arī noteikta "karantīna" ASV prezidentu atbalstošam forumam "r/TheDonald", nodrošinot, ka tās saturs neparādās meklēšanas rezultātos un ieteiktajos ierakstos.

Šonedēļ vairāki populāri "Reddit" forumi nomainīja piekļuvi to saturam uz privātu vai pat pilnībā aizliedza jaunu ierakstu veikšanu, protestējot pret uzņēmuma naida runas politiku. Bijusī augsta ranga uzņēmuma darbiniece kritizēja savu bijušo darba vietu tvītojot: "Tev nepienākas teikt, ka melnādaino dzīvībām ir nozīme, kamēr "Reddit" visas dienas garumā veicina un iegūst peļņu no balto pārākuma un naida."

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu