Baidens savācis pietiekami daudz delegātu, lai oficiāli kļūtu par demokrātu kandidātu prezidenta vēlēšanās (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Reuters / Scanpix

Bijušais ASV viceprezidents Džo Baidens piektdien, 5. jūnijā, paziņojis, ka nodrošinājis nepieciešamo delegātu skaitu, lai demokrātu nacionālajā konventā tiktu apstiprināts kā parijas kandidāts startam rudenī gaidāmajās prezidenta vēlēšanās, kurās viņam būs jāstājas pretī pašreizējam Baltā nama saimniekam Donaldam Trampam.

"Tauta, šovakar mēs nodrošinājām 1991 delegātu, kas nepieciešams, lai iegūtu demokrātu nomināciju," tviterī pavēstījis Baidens. "Es katru dienu ziedošu tam, lai nopelnītu jūsu balsis un mēs kopā varētu uzvarēt cīņā par nācijas dvēseli."

Turpinoties balsu skaitīšanai pēc otrdien septiņās pavalstīs notikušajām demokrātu priekšvēlēšanām, kļuvis zināms, ka Baidens saskaņā ar aģentūras AP aplēsēm beidzot formāli ieguvis minimāli nepieciešamās delegātu balsis.

Taču tā pamatā ir vairs tikai simboliska uzvara, jo jau iepriekš viņš faktiski bija kļuvis par vienīgo pretendentu uz demokrātu nomināciju. Pēdējais no Baidena sāncenšiem - senators Bērnijs Sanderss - jau aprīlī no cīņas izstājās un izteica savu atbalstu bijušajam konkurentam.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu