Pagājušajā sezonā KHL debitējušais Voris karjeru turpinās Dānijā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Jānis Voris
Jānis Voris Foto: Raimonds Volonts, "Dinamo Rīga"

Aizvadītās sezonas Kontinentālās hokeja līgas (KHL) debitants Jānis Voris karjeru nolēmis turpināt Dānijas čempionātā, sarunā ar hokeja kluba "Rīga" preses dienestu atklāja ripu ķērājs.

"Savu karjeru turpināšu Dānijā, Redovres "Mighty Bulls" komandā," sarunā ar preses dienestu teica Voris. "Piedāvājums nāca no aģenta, kurš, caur pazīšanos, sarunāja man vietu Dānijā. Es uzreiz piekritu, jo tur tomēr ir labs līmenis. Arī konsultējos ar citiem cilvēkiem, kuri atbalstīja šo variantu. Visi teica, lai braucu. Teica, lai netērēju laiku un parakstu līgumu, kamēr tāda iespēja ir."

Vārtsargs atklāja, ka citus piedāvājumus vēl nemaz nepaspēja uzklausīt, jo ātri pieņemts lēmums par līguma parakstīšanu ar Dānijas klubu.

Voris neslēpa, ka bez "Rīga" kluba viņa karjera būtu miglā tīta, jo jauniešu vecumā Latvijā nav laba līmeņa klubs, kurā sevi pierādīt arī uz starptautiskās skatuves.

2018./19.gada sezonu Voris aizvadīja Ziemeļamerikas Hokeja līgā (NAHL). Tur demonstrētais hokejs vārtsargam negāja pie sirds, jo aizsargi darbojušies vāji, hokejisti bieži vēlējušies izvicināt dūres, kā arī līmenis kopumā bija nedaudz zemāks nekā Krievijas Jaunatnes hokeja līgā (MHL).

"Mans ieteikums jaunajiem spēlētājiem - ja nav iespējas tikt labā līgā Ziemeļamerikā, tad īsti nav jēgas braukt prom. Ja ir līga, kur papildus iegūsti izglītību, tad jā. Tas būtu labs un iesakāms variants, bet skriet skriešanas pēc, tērēt līdzekļus, es tomēr neieteiktu," padomu neliedza Voris. "Ja ir iespēja tikt "Rīga" komandā, es to noteikti atbalstu. Līmenis ir ļoti labs un vari sevi parādīt ļoti spēcīgā līgā. Viss, protams, arī atkarīgs no paša vēlmes strādāt un attieksmes."

Voris pagājušā gada izskaņā kolēģu traumu dēļ tika pie iespējas sevi pierādīt KHL čempionātā. Hokejists pat pamanījās aizvadīt 80 "sausās" minūtes, kā rezultātā tika nosaukts par 16.spēļu nedēļas labāko jauno spēlētāju.

Vārtsargs "sausā" nospēlēja, nākot uz maiņu pret Minskas "Dinamo" (2:0), savukārt pret Nursultanas "Baris" (1:0), viņš vārtos aizvadīja visu dueli.

"Mighty Bulls" komanda šajā sezonā deviņu komandu konkurencē ierindojās astotajā vietā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu