Foto ⟩ Supernegaiss Rīgā

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Edijs Pālens/LETA

Pirmdien, 8. jūnijā, Latvijā plosījās pamatīgs negaiss. Cilvēki no dažādām Latvijas pilsētām dalījās ar ierakstiem sociālajos tīklos, atrādot milzu krusas graudus un spēcīgas lietusgāzes. Piedāvājam ielūkoties, ko negaisa laikā Rīgā notvēris ziņu aģentūras "LETA" fotogrāfs Edijs Pālens.

Portāls "Apollo" jau ziņoja, ka 8. jūnijā, Latvijas iedzīvotājus pārsteidzis spēcīgs negaiss.

Visvairāk ziņojumu par lielgraudu krusu līdz šim saņemts no Ķeguma, kā arī Stopiņu un Garkalnes novada, kur dažu ledus gabalu diametrs sasniedzis četrus centimetrus.

Daudzviet Latvijā novērotas spēcīgas, bet galvenokārt īslaicīgas lietusgāzes. Meteoroloģiskajās stacijās līdz pulksten 17 nebija reģistrētas par 14 metriem sekundē lielākas vēja brāzmas, bet jāņem vērā, ka negaisa postošais spēks izpaužas nelielās teritorijās.

Tāpat spēcīgo lietavu dēļ šo pēcpusdien applūduši vairāki Rīgas ielu posmi, taču uz šīm vietām jau nosūtītas ūdens atsūknēšanas mašīnas, aģentūru LETA informēja Rīgas domes Satiksmes departamentā.

Spēcīga lietus ietekmē Rīgā applūst tās ielas, kurās vēsturiski nav projektēta lietus ūdens kanalizācijas sistēma. Patlaban pēc Satiksmes departamenta pasūtījuma jaunas lietus ūdens kanalizācijas sistēmas tiek izbūvētas jaunbūvējamām ielām un satiksmes objektiem, kā arī ielās, kas tiek pārbūvētas. 

Iedzīvotāji ir aicināti ziņot par applūdušām ielām, zvanot Satiksmes vadības centram uz bezmaksas tālruni 8000 3600. 

Departamentā pauž, ka, ņemot vērā ievērojamo nokrišņu daudzumu, kāds tiek prognozēts, pat vismodernākās lietus ūdens novadīšanas sistēmas nevarēs novadīt tādus ūdens apjomus uzreiz. 

"Līdzīgi kā ielejot spaini ūdens izlietnē - tas novadīsies pakāpeniski," pauž departamentā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu