"Spurs" līderim Oldridžam sezona ir noslēgusies

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lamarkuss Oldridžs
Lamarkuss Oldridžs Foto: AP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vienības Sanantonio "Spurs" vienam no līderiem Lamarkusam Oldridžam šī sezona veiktās pleca operācijas dēļ noslēgusies priekšlaicīgi, vēsta NBA.

Oldridžs pārcieta artroskopisko subakromiālo dekompresijas procedūru labajā plecā. Šī iemesla dēļ basketbolistam neizdosies piedalīties sezonas noslēguma fāzē, kuru iecerēts aizvadīt Orlando.

"Spurs" līderis traumu guva 21.februāra spēlē pret Jūtas "Jazz". Divas dienas vēlāk viņš piedalījās duelī pret Oklahomasitijas "Thunder", bet vēlāk rehabilitācijas dēļ bija spiests izlaist sešas spēles.

Basketbolists laukumā atgriezās 10.martā spēlē pret Kristapa Porziņģa pārstāvēto Dalasas "Mavericks", savukārt jau dienu vēlāk NBA izsludināja sezonas pārtraukumu.

Paredzams, ka Oldridžs laukumā atgriezīsies nākamajā sezonā. Septiņu Visu zvaigžņu spēļu dalībnieks šosezon 53 spēlēs vidēji guva 18,9 punktus, izcīnīja 7,4 atlēkušās bumbas, atdeva 2,4 rezultatīvas piespēles un 1,6 reizes bloķēja pretinieka mesto bumbu.

Jau ziņots, ka saskaņā ar NBA priekšlikumiem, līgas sezona atsāksies 31.jūlijā ar 22 komandu līdzdalību, tām tiekoties "Disney's ESPN Wide World of Sports Complex" telpās Orlando, lai mazinātu Covid-19 draudus.

16 komandām, kas ieņem izslēgšanas spēļu vietas Rietumu un Austrumu konferencēs, pievienosies vēl sešas komandas, lai noteiktu galīgo izslēgšanas spēļu sastāvu. Katra no 22 komandām vēl aizvadīs astoņas regulārās sezonas spēles, lai komandas izsētu izslēgšanas turnīrā.

Šobrīd komandas nav aizvadījušas vienādu spēļu skaitu un tā tas būs arī pirms izslēgšanas turnīra, tāpēc vienību vietas tabulā tiks noteiktas pēc uzvaru un aizvadīto spēļu attiecības. 

Noslēdzoties regulārajam čempionātam, visvairāk spēļu - 75 - būs aizvadījusi Kristapa Porziņģa pārstāvētā Dalasas "Mavericks", daudzām komandām būs no 72 līdz 74 mačiem, bet ar 71 dueli regulāro turnīru noslēgs Sanatonio "Spurs" un Losandželosas "Lakers".

NBA vēl nav atklājusi, kāds būs spēļu grafiks bez komandām, kuras nav iekļuvušas sezonas noslēguma fāzes turnīrā. 

Parasti NBA regulārajā čempionātā komandas aizvada 82 spēles, taču šoreiz ierasto grafiku izjauca koronavīrusa pandēmija. Iepriekšējo reizi visas vienības pilnu sezonu neaizvadīja 2012./2013.gada sezonā, kad Bostonas terorakta dēļ netika izspēlēts Bostonas "Celtics" - Indiānas "Pacers" mačs. "Celtics" un "Pacers" regulāro turnīru noslēdza ar 81 spēli, taču tas neietekmēja komandu vietas turnīra tabulā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu