"Mašīnists veica ekstremālo bremzēšanu." Garkalnes novadā uz dzelzceļa sliedēm atrasts smagi cietis cilvēks (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Vilciens. Ilustratīvs foto.
Vilciens. Ilustratīvs foto. Foto: Evija Trifanova/LETA

Otrdien, 9. jūnijā, Valsts policija (VP) saņēma izsaukumu par negadījumu uz dzelzceļa sliedēm Garkalnes novadā, portālu "Apollo" informēja VP pārstāve Krista Andersone.

Kā atklāja VP pārstāve, tad pēc sākotnējās informācijas plkst. 14.55 tika saņemta informācijas par negadījumu uz dzelzceļa sliedēm Garkalnes novadā. "Negadījumā cieta viena persona, kura tika nogādāta medicīnas iestādē. Vilciena kustība tika atjaunota plkst. 15.40."

Par notikušo ir uzsākts kriminālprocess un policija vērtēs notikušā apstākļus, tai skaitā iemeslus.

Sazinoties ar uzņēmumu "Pasažieru vilciens", sabiedrisko attiecību speciāliste Agnese Līcīte norādīja: "Vakar šajā posmā mūsu vilciena mašīnists pamanīja, ka starp sliedēm guļ cilvēks, kurš, iespējams, nokritis vai nolēcis no tilta."

Mašīnists esot veicis ekstremālo bremzēšanu, taču vilciens pārbraucis cilvēkam pāri. Cilvēks gulējis starp sliedēm, nevis uz tām, tādēļ vilciens personu neskāra un tā bija ar dzīvības pazīmēm.

"Nekavējoties tika izsaukta neatliekamā medicīniskā palīdzība un policija," sacīja Līcīte.

Uzņēmuma pārstāve atzina, ka kopumā ar pašnāvībām un to mēģinājumiem uz sliežu ceļiem uzņēmums joprojām sastopamas pārāk bieži. "Šie gadījumi ir ārkārtīgi smagi visam mūsu uzņēmumam, bet īpaši jau vilcienu mašīnistiem, kuru spēkos nav novērst sadursmi."

Tikmēr Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests (NMPD) apstiprināja, ka vakar īsi pirms plkst. 15:00 NMPD bija izsaukumā Garkalnes novadā pie kāda traumu guvuša cietušā.

"Cietusī guva politraumu jeb vairāku ķermeņa daļu nopietnus ievainojumus. Mediķi pēc palīdzības sniegšanas, cietušo ārsta - speciālista pavadībā nogādāja slimnīcā smagā stāvoklī, bet pie samaņas," portālam "Apollo" pastāstīja NMPD komunikācijas nodaļas pārstāve Elīna Jurēvics.

Notikuma vietā strādājušas divas mediķu brigādes, tostarp ārsta speciālista brigāde, kas dodoties tikai uz smagākiem izsaukumiem palīgā citām mediķu brigādēm.

"Pirmā mediķu brigāde notikuma vietā ieradās piecu minūšu laikā no izsaukuma pieņemšanas brīža, pēc pāris minūtēm ieradās arī ārsta speciālista brigāde," informēja Jurēvica.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu