"Braukšana dzērumā un cīņa ar ledusskapi." Kā leģendārais Šūmahers nosvinēja savu sesto titulu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

2003. gada F-1 čempionāts noslēdzās ar Rubensa Baričello uzvaru Japānas "Grand Prix" posmā. Sezonas kopvērtējumā gan triumfēja Mihaels Šūmahers, kuram tas bija jau sestais čempiona tituls. Lai gan uzvara kopvērtējumā bija pietiekami iespaidīga, šā panākuma svinības bijušas vēl grandiozākas, vēsta "Championat".

Drāma sezonas beigās

2003. gada F-1 sezona bija pietiekami sīva. Čempiona tituls tika noskaidrots čempionāta pēdējās sacīkstēs - Japānas "Grand Prix".

Pirms pēdējām sacīkstēm kopvērtējuma līderis ar 92 punktiem bija Mihaels Šūmahers, otrajā vietā atrodoties jaunajam somam Kimi Raikonenam (83 punkti), bet trešo pozīciju ieņēma Huans Pablo Montoija, kura kontā bija 82 punkti.

Ņemot vērā, ka toreiz par uzvaru tika piešķirti 10 punkti, Raikonenam, lai panāktu leģendāro vācieti, bija vajadzīga ideāla apstākļu sakritība. Lai gan Montoija varēja panākt Šūmaheru, viņam tik un tā būtu mazāk uzvaru nekā vācietim, kas nozīmēja, ka titulu sadalīs Raikonens un Šūmahers.

Un kvalifikācijas braucienā Raikonens nonāca labā pozīcijā, lai īstenotu jau pieminēto apstākļu sakritību. Soms sacīkstes varēja sākt no sestās vietas, kamēr Šūmaheram tika vien 14. starta vieta. Neizplūstot garā sacīkšu aprakstā, tajās uzvarēja vācieša komandas biedrs Baričello, Raikonens palika otrais, bet Šūmahers finišēja astotais, paņemot pēdējo pieejamo punktu. 

Kopvērtējumā Šūmahers Raikonenu apsteidza par diviem punktiem, un ballīte varēja sākties. Burtiski...

Grautiņš "Toyota" telpās

Kad noslēdzās obligātās preses konferences un apbalvošanas ceremonija, Šūmahers kopā ar saviem draugiem varēja sākt visnotaļ destruktīvās svinības. Nav zināms, kādu iemeslu dēļ, bet Šūmahers savu titulu vēlējās nosvinēt "Toyota" telpās. Iespējams, Šūmahers vēlējās uzspiest "Ferrari" dominanci.

Lai vai kā, svinības Mihaels sāka kopā ar brāli Ralfu, bet no tuvākajiem kolēģiem pirmais pievienojās Olivjē Paniss. Vīri pietiekoši ātri sasniedza "nepieciešamo" kondīciju, un nekārtības varēja sākties.

Nezināmu iemeslu dēļ Ralfs nosprieda, ka izmest pa logu televizoru ir laba doma. Pēc tam apkārt sāka lidot galdi un krēsli, bet Mihaels bija atradis vēl iespaidīgāku "pretinieku".

Mirklī, kad notikuma vietai paspēja piezagties žurnālisti, Šūmahers vecākais esot mēģinājis "cīnīties" ar ledusskapi. Tad arī tika uzņemtas bildes no notikuma vietas.

Braukšana dzērumā un palielīšanās Raikonenam 

Ar grautiņiem telpās Šūmaheram acīmredzot vēl nebija gana, tāpēc nesen kronētais čempions devās pastaigāties pa trasi. Tur viņš ieraudzīja pacēlāju un, protams, braucēja instinkti ņēma virsroku, neskatoties uz kondīciju. 

Pēc izbrauciena ar pacēlāju vācietim ienāca prātā doma uzmeklēt savu aizvadītās sezonas lielāko konkurentu Raikonenu. Jau uzreiz pēc sacīkstēm soms esot Šūmaheru provocējis, kas gandrīz novedis pie fiziska spēka lietošanas.

Arī Raikonens vēl nebija devies gulēt un sēdēja kopā ar līgavu un draugiem. Šūmaheram šo kompāniju izdevās uzmeklēt, bet Raikonena "nometne" ātri saprata, ka vācietis ir kunga prātā, un nekas vairāk par ļoti, ļoti ilgu rokasspiedienu starp abiem sportistiem nenotika.

Video: Raikonens un Šūmahers pēc Japānas "Grand Prix"

Vakara nobeigumā Mihaels, kā jau gādīgs vecākais brālis, bija gatavs iereibušo Ralfu nogādāt viesnīcā, neskatoties uz, visticamāk, iespaidīgo promiļu apjomu paša organismā. Par laimi, Ralfa "BMW" nedarbojās un abi brāļi līdz saviem viesnīcas numuriņiem bija spiesti nokļūt citā veidā. No viesnīcas Šūmahers izrakstījās nākamās dienas rītā un, kā apgalvojuši aculiecinieki, viņa izskats nav bijis no svaigākajiem.

Čempiona titulu Šūmahers izcīnīja arī nākamajā sezonā, turklāt ļoti pārliecinoši, iekrājot 144 punktus. 2004. gada čempiona tituls arī bija viņa un "Ferrari" absolūtās dominances beigas. Titulam salīdzinoši tuvu vācietis bija vēl 2006. gadā, kad viņš kopvērtējumā palika otrais. Pēc šā čempionāta Šūmahers pirmoreiz paziņoja par karjeras beigām, bet 2010. gadā leģendārais vācietis atgriezās trasē uz vēl trim sezonām.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu