"Slepkava paliek slepkava." Vietējos sadusmo Igaunijas šāvēja atvainošanās vēstule (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Postimees/Lilli Tölp

Lihulas Kultūras nama direktore pazīst gandrīz visus pilsētas iedzīvotājus un stāsta, ka cilvēki joprojām par notikušo ir sagrauti, tomēr trešdien, 10. jūnijā, publicētā vīrieša atvainošanās vēstule visus saniknojusi vēl vairāk, ziņo portāls "Postimees".

"Es runāju ar vietējiem un visiem šī vēstule šķiet nepieņemama. Slepkava paliek slepkava. Tā bija klaja slepkavība, kurā cieta nevainīgi cilvēki un pat bērni," stāsta Kultūras nama direktore Tīna Lobja.

Sieviete uzskata, ka ar šo vēstuli vainīgais cenšas mīkstināt savu sodu. Tāpat viņa neatceras nevienu gadījumu Lihulas vēsturē, kas tik lielā mērā šokējis sabiedrību.

"Lai kur es dotos, cilvēki ir sagrauti. Par to runājot, kāds sāk raudāt, cits - trīcēt," turpina Tīna.

Cilvēki ir satraukti par nākotni, jo jautājums par ieroču pieejamību joprojām ir neskaidrs.

"Visi ir šokā, ka kaut kas šāds noticis tik mazā un mierīgā vietā. Kas būs tālāk? Vai mums šī būtu jāpieņem kā norma? Vai to var kaut kā novērst?" sašutusi ir sieviete.

Šī traģēdija skārusi ne tikai cietušos, viņu ģimenes un tos, kas atradās netālu. Tas ir ietekmējis visu sabiedrību.

"Tagad mums ir jārīkojas, lai atgrieztu cilvēkos drošības sajūtu," sacīja politiķis Miks Pikmets. 

Viņš sadarbībā ar policiju cer noorganizēt publisku pasākumu, kurā policija vietējiem pastāstīs par notikumu gaitu. Tas palīdzētu kliedēt baumas un nomierinātu cilvēkus. Kad šāds pasākums varētu notikt, nav zināms. 

Portāls "Apollo" jau ziņoja, ka trešdien, 10. jūnijā, pulksten 15 apsūdzētais šāvējs, kurš sarīkoja asinspirti Igaunijas pilsētā Lihula, Pērnavas policijas iecirknī tikās ar savu advokātu. Pēc tikšanās viņš iznāca ar ar roku rakstītu vēstuli.

Advokāts atzīmēja, ka pēc trim tikšanās reizēm ar klientu svētdien, pirmdien un trešdien atklājušies dažādi notikušā apstākļi, taču daudzi no tiem joprojām ir pārsteidzoši.

Kā piemēru viņš minēja faktu, ka vakardienas avīzēs lasīja, ka apsūdzētā asins analīzēs tika atrastas narkotiskas vielas. Nav skaidrs, no kurienes radušies šie apgalvojumi, jo "vīrietis apstiprināja, ka viņš nebija lietojis narkotikas".

Jau ziņots, ka naktī uz svētdienu, 7. jūniju, Igaunijā norisinājās traģisku noziegumu virkne, ko izraisīja kāds 32 gadus vecs medbrālis. Joprojām nav skaidri motīvi, kas likuši vīrietim nogalināt divus cilvēkus un smagi ievainot bērnus, norāda Lēnes apriņķa prefekts Kaedo Klipass.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu