Dienvidāfrikā vīrietis iet bojā pēc mājās brūvēta alus, piena un limonādes sajaukuma

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Unsplash

Dienvidāfrikas republikā kāds vīrietis zaudējis dzīvību pēc kaimiņa brūvēta alus baudīšanas pašizolēšanās laikā. Dzierienu baudījis arī viņa brālis, kurš ir zaudējis redzi, vēsta "News 24".

Sestdien, 6. jūnijā, bezdarbnieks Tapera Edvards Kuseni no sava kaimiņa ir iegādājies puslitru pašbrūvēta alus. Tad vīrietis saticies ar savu brāli. Brāļi sajaukuši dzērienu ar limonādi un pienu, un dzēruši visu vakaru, kā arī nākamo dienu. Pirmdien Kuseni sajuties slikti, par diskomfortu sūdzējies arī viņa brālis.

Tapera sieva, kura ir stāvoklī, pavēstījusi, ka no sākuma domājusi, ka vīram vienkārši ir paģiras, taču tad, kad situācija kļuvusi aizvien sliktāka, sieviete izsaukusi ātro palīdzību un abi brāļi nogādāti slimnīcā, kur Kuseni miris. Viņa brāli mediķiem ir izdevies glābt, taču viņš cieš no spēcīgām galvassāpēm un apgrūtinātas redzes. Ārsti prognozē, ka dzēriena sastāvā ir bijis metanols.

Dienvidāfrikas republikā ir spēkā alkohola pārdošanas aizliegums, kas novedis pie pašbrūvēšanas "viļņa" valstī. Izmantojos alkohola darināšanai nekvalitatīvas izejvielas, pastāv risks nopietnām sekām - Covid-19 pandēmijas laikā no pašbrūvētiem dzērieniem miruši seši cilvēki, savukārt četri ir zaudējuši redzi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu