Kādu kosmētiku nedrīkst lietot vasaras svelmē?

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Unsplash

Gada siltākais laiks ir īpaši nesaudzīgs pret ādu - tai nākas sadzīvot ar sauli, vēju, jūras ūden un citem kairinājumiem, kas var izsaukt dažādas reakcijas. Par to, kuru kosmētikas līdzekļu lietošana vasarā var beigties ar negatīvu pieredzi, vēsta portāls "Postimees".

Preparāti ar retinolu

A-vitamīns spēj darīt brīnumainas lietas ar ādu - padarīt to tvirtāku, izlīdzināt grumbiņas un pat aizsargāt pret ārējo iedarbību, kas kļuvis par iemeslu, kādēļ tas ir tik daudzu pretnovecošanas krēmu sastāvā. Tiesa, saskarē ar intensīvu saules gaismu šī viela sāk reaģēt un var izsaukt apsārtumu, niezi un pat alerģiskas reakcijas.

Līdzekļi ar augļu skābēm

Šīs skābes parasti uz kosmētisko līdzekļu iepakojumiem ir minētas kā "AHA-skābes". Lai arī tām ir tikpat daudz labu īpašību, kā retinolam, saulainā laikā tās var izsaukt alerģisku reakciju un pat pigmentāciju, ar kuru pēc tam tikt galā nav vienkāršs uzdevums.

Ādas tīrīšana - vasarā ar īpašu piesardzību

Kosmetologi vasaras sezonā šim nolūkam iesaka izmantot maigu pieniņu vai micelāro ūdeni, taču īpaši izvairīties no līdzekļiem, kas sola "dziļu attīrīšanu". Vasaras laikā āda izstrādā savu aizsargslāni, kuru intensīvākas tīrīšanas līdzekļi var iznīcināt.

Tonālais krēms

Lai arī mūsdienās ražotie tonālie krēmi ir samērā maigi un patīkami, āda tomēr priecāsies, ja šajā laikā tai ļaus "uzelpot" un atpūsties no dekoratīvās kosmētikas, jo īpaši tādas, kas noklāj lielus ādas laukumus. Laba alternatīva ir kāds BB vai CC krēms ar aizsardzību pret saules iedarbību, kā arī pavisam viegls pūderis.

Sārmaini un ziepes saturoši līdzekļi

Vasaras laikā šādi līdzekļi nebūtu ieteicami pat tām dāmām, kurām ir izteiktas problēmas ar taukainu sejas ādu - krietni saudzīgāks variants būs attīrošas putas. Ja tās netiek galā ar pārlieku aktīvu taukaudu darbību, eksperti iesaka ik pa laikam seju notīrīt ar maigu attīrošu pieniņu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu