Kriminālvajāšanai nodota lieta par šaujamieroču nolaupīšanu Kandavā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Valsts policija. Ilustratīvs attēls.
Valsts policija. Ilustratīvs attēls. Foto: Ieva Leiniša/LETA

Valsts policijas (VP) Zemgales reģiona pārvalde kriminālvajāšanas uzsākšanai prokuratūrai ir nodevusi kriminālprocesu par šaujamieroča nolaupīšanu, pielietojot vardarbību, aģentūru LETA informēja VP Zemgales reģiona pārvaldes vecākā speciāliste Dace Kalniņa.

Par minētā nozieguma izdarīšanu šī gada 18.februārī tika aizturēta iepriekš jau tiesāta persona, kurai tika piemērots drošības līdzeklis - apcietinājums.

Pagājušā gada 1.decembrī Kandavas novada Zemītes pagastā kādas lauku sētas saimniekam tolaik nenoskaidrota persona, piedraudot ar ierocim līdzīgu priekšmetu un slēpjoties aiz sejas maskas, nolaupīja reģistrētu medību bisi. Laupīšanas laikā 1942.gadā dzimušajam vīrietim tika nodarīti miesas bojājumi, sacīja Kalniņa.

Veicot operatīvo meklēšanas pasākumu kopumu, policija šī gada 18.februārī Limbažu novadā aizturēja iepriekš jau vairākas reizes sodītu 1994.gadā dzimušu vīrieti, kurš atzina savu vainu minētā noziedzīgā nodarījuma izdarīšanā.

Pēc Kalniņas teiktā, procesuālo darbību veikšanas rezultātā nolaupītais ierocis, kā arī uzbrukuma laikā izmantotais ierocis un maska tika atrasta un izņemta. Iegūstot pietiekošu pierādījumu kopumu un veicot visas nepieciešamās kriminālprocesa izmeklēšanas darbības, šī gada 13.jūnijā tika pieņemts lēmums par kriminālprocesa nodošanu Tukuma rajona prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai pēc Krimināllikuma 176.panta trešās daļas par šaujamieroču laupīšanu.

Par šādu noziegumu var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku no trim līdz 12 gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu