"Rezultātā atbildīgi ir zemes īpašnieki." Pleskodāles iedzīvotāji sašutuši par iestāžu darbu lielās bedres aizlāpīšanā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Aculiecinieks

Pēdējo nedēļu laikā jau vairākkārt Rīgā automašīnas ielūzušas asfaltā. Arī Pleskodāles iedzīvotājiem kopš pagājušās nedēļas sava ikdiena jāpakārto milzu bedrei, kas izveidojusies viņu iekšpagalmā. Ņemot vērā, ka to salabot neviens īsti neuzņemas, jautājums par problēmas risināšanu "karājas gaisā", vēsta raidījums "Degpunktā".

Anna, kura Zalves ielā Pleskodāles apkaimē, pēdējās dienas ir spiesta atteikties no braukšanas ar savu automašīnu. Arī viņas kaimiņi nu ir kļuvuši par kājāmgājējiem un tuvākajā laikā par privāto transportlīdzekli var aizmirst. Iemesls neērtībām – piebraucamais ceļš ir iegruvis un zemē izveidojies caurumus.

Viens no vietējiem iedzīvotājiem vēl nebija informēts par krāteri pagalmā un neviļus kļuva par tā upuri. Talkā nācās saukt operatīvos dienestus.

Automašīnai nopietni bojājumi netika konstatēti, un ar šoferi viss ir kārtībā, taču tas nemaina faktu, ka bedre ar steigu jāaizdara. Anna stāsta, ka tas nebūs vienkārši. Pēc tam, kad iedzīvotāji vērsās pie dažādām iestādēm pēc padoma, neviens tā arī atbildību neuzņēmās.

"Atbrauca "Rīgas ūdens" pārstāvji, kas apskatījās lūku, kas atrodas mūsu teritorijā, ka kanalizācijai viss esot kārtībā. Satiksmes departaments, kas atbild par lietus ūdeņu kanalizāciju, paskatījās, ka lūka un šahta ir vesela – attiecīgi tā nav viņu piekritība. Sestdienas rītā ieradās izpilddirekcijas pārstāvji ieradās, paskatījās topogrāfijā piekritību lūkām. Konstatēja, ka attiecīgi sarkanā līnija attiecas uz zemes gabalu zem garāžas ēkas. Nupat noskaidroju būvvaldē, ka gala rezultātā atbildīgi zemes īpašnieki," stāsta Zalves ielas iedzīvotāja Anna.

Tagad zemes saimniekiem, tostarp Annai, jāvienojas par būvdarbu projekta izveidošanu un saskaņošanu. Sieviete stāsta, ka panākt vienošanos būs grūti, jo ne visi īpašnieki vēlas ieguldīt naudu bedres likvidēšanā. Tikmēr krāteris ne tikai ierobežo automašīnu kustību – tas arī apdraud gājēju drošību.

Apvilkts vien ar lentēm, kādam bērnam tas var palikt nepamanīts un izrādīties bīstams. Zalves ielas iedzīvotāji uztraucas arī par medicīniskās palīdzības vai ugunsdzēsēju nespēju piekļūt vairākiem namiem iegruvušā ceļa dēļ.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu