Drīzumā būs jāmaksā sods par elektrisko motorolleru pamešanu, kur pagadās (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Motorolleri.
Motorolleri. Foto: Pixabay

Īrēto elektrisko motorolleru nevīžīgā novietošana, kur vien pagadās, Rīgā radot lielas neērtības kājāmgājējiem un riteņbraucējiem. Kaut gan Valts policija atzīst, ka pašlaik par to sodīt nevar, drīzumā situācija mainīšoties, vēsta LTV raidījums "Panorāma". 

Šiem braucamrīkiem izveidotas pat speciālas novietošanas zonas, tomēr daudzi noteikumus neņem vērā. Laikapstākļiem kļūstot vasarīgākiem, šie braucamie ir pamanāmi daudz biežāk, bet  īrnieki tos mēdz neapdomīgi pamest. 

Par elektriskā motorollera novietošanu atbild īrnieks, skaidro uzņēmumā "Skok sharing". Pamest braucamo, kur pagadās, nedrīkst.

"Ir trīs izplatītākās kļūdas. Pirmais ir privātās teritorijas. Klienti novieto rollerus privātās teritorijās vai teritorijās, kurās nepieciešamas īpašas iebraukšanas vai izbraukšanas caurlaides. Tātad tā būtu kļūda. Otrā - neievērojam satiksmes noteikumus un novietojam, šķērsojot gājēju ietvi," raidījumam stāstīja uzņēmuma pārstāve Baiba Upeniece.

Trešā kļūda esot, ka motorollerus atstāj stāvvietās, ar kurām firmai nav līguma, tāpēc pienāk soda kvītis.

Pamācības uzņēmums izvietojis savu sociālo tīklu lapās un aicina tās ievērot, tomēr ne visi to dara. Sūdzības mēdz nonākt arī līdz policijai.

Valsts policijas Satiksmes uzraudzības biroja priekšnieka vietnieks Andris Locs "Panorāmai" atklāja - no 1. jūlija būs grozījumi noteikumos. Gadījumos, kad būs novietoti mopēdi vietās, kur tas traucē, piemēram, gājēju kustībai, varēs piemērot sodu.

Īrnieka dati ir izsekojami, līdz ar to, pametot motorolleru kā pagadās, būs jāmaksā sods.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu