Šipkēvicu pāris par savu ģimenes modeli: Svarīgi, lai mamma tēti nenoliek piektajā plānā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Pirms teju pusotra gada Jānis un Zane Šipkēvici kļuva par vecākiem savam dēliņam Kristapam. Šobrīd visi trīs savu ikdienu aizvada laukos, sakot, ka viņiem būtu svarīgi savam dēlam likt justies vienmēr gaidītam un saprastam savā ģimenē.

Atskatoties uz bērniņa piedzimšanu, Zane teic, ka pirmais gads aizvadīts salīdzinoši labi, jo iepriekš bija sabiedēti, ka šis periods būs ļoti grūts. “Tas jau nav arī ļoti viegli, bet esmu gatava tam, ka bēbītim ir savas prasības nevis tāpēc, lai viņš mani noliktu pie zemes, bet gan tāpēc, ka viņš ir maziņš un viņam daudz kas ir vajadzīgs,” saka mazā Kristapa mamma Zane, piebilstot, ka šim laikam

gājusi cauri ar domu, ka viss reiz beigsies - pirmie zobiņi reiz izaugs, mazais arī sāks pats iet uz podiņa.

Zane atklāj, ka sākotnēji centušies uzzināt daudz informācijas par bērna audzināšanu, iztaujāt apkārtējos, taču sapratuši, ka viedokļi ir ļoti atšķirīgi, tāpēc gala lēmums jebkurā gadījumā būs jāpieņem pašiem. “Lai cik dažādus viedokļus dzirdētu, tev pašam ir jāsajūt, kas bērnam ir vajadzīgs, kā viņam būs vislabāk.

Tas prasa lielu uzticēšanos sev. Bērna sajušana un būšana pārliecinātam par pieņemto lēmumu ir lieta, kas jāmācās ļoti ilgi,” teic Zane.

Foto: Ekrānšāviņš no video

Sarunas laikā Jānis atklāj, ka ir ļoti pateicīgs Zanei, kura daudz domā arī par to, lai viņu abu attiecības neaizvirzītos piektajā plānā.

“Tas ir ļoti svarīgi, lai mamma bērna tēti visu laiku nenoliek tālāk un tētim būtu sajūta, ka viņam uzticas,” saka viņš, piebilstot, ka šāda pieeja veicina iespējami labāko rezultātu.

Jānis Šipkēvics: “Protams, visi kļūdāmies, bet es zinu, ka pašā pamatā Zane grib, lai mēs visi trīs kopā būtu ģimene, bet nepazaudētu arī to, ka ģimenes kodols, kas tālāk audzina bērnus, esam mēs divi.” Jānis atzīst, ka viņš cenšas arī rast veidus, lai abi ar Zani varētu aiziet kaut kur arī divatā, šajās reizēs ļaujoties omītēm un vectētiņiem, kuri ir pārlaimīgi par iespēju būt kopā ar mazdēlu,

jo mazbērni ar vecvecākiem viens otru spoguļo, veidojot neaprakstāmu kontaktu.

Vairāk skaties STV PIRMĀ! raidījumā "Māmiņu klubs" katru svētdienu plkst. 09:20.  

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu