"Pieredze mani izglāba." Rīgā neuzmanīgā velosipēdiste brauc zem sarkanās gaismas un pakļūst zem auto (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Ieva Lūka/LETA

Pagājušajā diennaktī uz valsts ceļiem reģistrēti pieci negadījumi, kuros cietuši riteņbraucēji. Diemžēl vasaras sezonā bēdīgā tendence tikai pieaug, vēsta raidījums "Degpunktā".

Otrdien, 16. jūnijā, statistikai pievienojās vēl kāda gados jauna sieviete, kas Rīgā, Ropažu un Krustabaznīcas ielas krustojumā, nepievērsa uzmanību luksoforā degošajai sarkanajai gaismai un "izlīda" priekšā braucošai automašīnai.

Jāzeps mierīgā gaitā ar savu auto mēroja ceļu pa Ropažu ielu, brauca centra virzienā, taču līdz galamērķim nonākt laikus viņam patraucēja kāda riteņbraucēja, kas pie luksofora sarkanās gaismas pabrauca zem Jāzepa spēkrata.

"Man ir 44 gadu šofera stāžs un cilvēks pirmo reizi pabrauc zem sarkanās gaismas. Tur busiņš stāvēja priekšā un viņa vienkārši brauca. Man pieteicās divi liecinieki un viss būs kārtībā," sacīja Jāzeps.

"Paspēju nobremzēt, man bija tikai četri vai pieci metri, lai varētu to izdarīt. Pieredze man izglāba," skaidroja Jāzeps.

Par laimi, aculiecinieku šoreiz netrūka, cilvēki piekrita palīdzēt Jāzepam, notikuma vietā sagaidīt policistus un sniegt savus paskaidrojumus. Riteņbraucēja nonāca mediķu aprūpē, taču apskates laikā par sāpēm viņa nesūdzējās, jau pēc dažām minūtēm ārsti sievietei ļāva doties.

"Volkswagen" šoferis ir pārliecināts, ka no lielākas nelaimes kundzi ar divriteni un viņu pašu paglāba autovadīšanas pieredze. Spēkrats brauca lēni, tieši tāpēc uz priekšā pāradījušos šķērsli varēja reaģēt laikus.

Video: "Degpunktā" sižets

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu