LKS pie Saeimas protestēs pret ieceri aizliegt Georga lentīšu lietošanu (11)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Velosipēds ar Georga lentīti.
Velosipēds ar Georga lentīti. Foto: Evija Trifanova/LETA

Politiķes Tatjanas Ždanokas vadītā partija "Latvijas Krievu savienība" (LKS) šodien, 18. jūnijā, plkst. 10 pie Saeimas ēkas rīkos sapulci pret valdošās koalīcijas politiķu plāniem aizliegt Georga lentīšu lietošanu Latvijā, informēja partija.

Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija ir atbalstījusi grozījumu Publisku izklaides un svētku pasākumu drošības likumā un grozījumu likumā "Par sapulcēm, gājieniem un piketiem", kas paredz aizliegt publiskos izklaides un svētku pasākumos, sapulcēs, gājienos un piketos izmantot Georga lentes.

Šis atribūts plaši tiek lietots Krievijā svinētās Uzvaras dienas pasākumos.

LKS tagad aicina sabiedrību pievienoties protestam pret plāniem aizliegt Georga lentītes izmantošanu publiskajos pasākumos, par sapulces lozungu izvēloties "Aizliegt muļķus Saeimā!".

"Mūsu pasākuma mērķis ir brīdināt deputātus, ka Georga lentītes aizliegums ne tikai pārkāpj vārda brīvību, bet arī ir bezjēdzīgs un muļķīgs pasākums. Mēs esam apņēmušies turpināt izmantot lentīti kā piemiņas pasākumu simbolu 8. un 9.maijā," sacījis LKS līdzpriekšsēdētājs Miroslavs Mitrofanovs.

Pēc viņa vārdiem, "nacionālisti uzdod savas fantāzijas par realitāti, sakot, ka cilvēki, piestiprinot pie krūtīm Georga lentīti, svin Latvijas neatkarības zaudēšanu".

"Tie ir meli. 15 gadu laikā mūsu sabiedrībā izveidojusies stabila tradīcija uztvert Georga lentīti vienīgi saiknē ar Otrā pasaules kara piemiņu un pateicību padomju karavīriem, kas sakāva nacismu. Šī tradīcija netraucē absolūto vairākumu Latvijas pilsoņu," apgalvo partijas vadība.

"Karot ar vēsturisku atmiņu un simboliem ir bezjēdzīgā nodarbošanās. Mums jau ir sagatavotas atbildes uz dažiem iespējamiem aizliegumiem nākotnē. Ja iedomāsimies, ka pēkšņi pazudīs Georga lentīte, mēs izplatīsim tūkstošiem karogu šīs lentītes krāsās. Ja kāds aizliegtu izmantot oranžu un melnu krāsu Latvijas teritorijā, mēs organizēsim sarkano lenšu izdalīšanu, kas simbolizē Uzvaras karogu. Ja aizliegs sarkanās lentītes, mēs izdalīsim sarkanos karogus," pret iespējamo aizliegumu sola cīnīties Mitrofanovs.

Komentāri (11)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu