"Draugs pārbijās un nebija spējīgs palīdzēt." Iršu pagastā dīķī noslīcis mazs zēns (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Ceturtdienas, 18. jūnija, pēcpusdienā traģēdija notika Iršu pagastā. Ciemata ūdenskrātuvē, kas paredzēta ugunsdzēsēju mašīnu uzpildei, noslīka mazs zēns, ziņo TV3 raidījums "Degpunktā".

Iršu ciemata centrā ir neliels ugunsdzēsības dīķis, iecienīta vietējo iedzīvotāju vieta, kur var nopeldēties un pasauļoties. Taču ceturtdien, par spīti saulainajiem laikapstākļiem, šeit valdīja neierasts klusums.

Tikai kāds piecgadīgs zēns pēc rotaļām bērnu laukumā kopā ar savu divus gadus vecāko draugu bija izdomājuši aiziet līdz ūdenskrātuvei. Visticamāk, brienot ūdenī, mazākajam no zēniem paslīdēja kāja, viņš iekrita dziļā vietā un sāka slīkt. Draugs, redzot notiekošo, pārbijās un nebija spējīgs palīdzēt. Pēc brīža puikas sāka meklēt viņu vecāki un apkārtnē esošie pieaugušie. Dīķa malā atrastas drēbes un kļuva skaidrs, ka jāsauc glābēji.

"Visi rīkojas atbilstoši situācijai. Ātri dienesti, ļoti ātri reaģēja, bet nu… Glābēji bija gan no Ērgļiem, gan Pļaviņām, policija – divas mašīnas, un ātra palīdzība. Bet bija jau par vēlu, jā," stāsta vietējā iedzīvotāja.

Glābēji kā ik gadu peldsezonā atgādina un aicina vecākus pieskatīt savas atvases un stingri piekodināt vieniem neiet uz ūdenskrātuvēm. Lai arī mazo uzraudzīšana prasa lielu enerģiju no pieaugušajiem, pat pāris minūtes bērnam esot brīvsolī var maksāt ļoti dārgi.

Video: "Degpunktā" sižets

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu