Palīdzēsim mazajam Miķelim dzīvot pilnvērtīgi! Aicina uz burgeru labdarības ballīti

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Mazais Miķelis, kuru aicina atbalstīt ar ziedojumiem.
Mazais Miķelis, kuru aicina atbalstīt ar ziedojumiem. Foto: No personīgā arhīva

Šī gada 19. augustā, vasaras izskaņā, blogeris Rojs, kurš plašāk zināms kā Pipars, sadarbībā ar rehabilitācijas centru POGA ielūdz uz tradicionālo labdarības burgeru ballīti! Burgeru ballītes rīkošanas iemesls ir pievērst uzmanību bērniem ar īpašām vajadzībām, sagādāt viņu ģimenēm skaistus svētkus un satikties ziedotājiem, un atbalstītājiem.

Miķelim 29. jūnijā apritēs pieci gadi - puisēns šajā pasaulē pieteicās agrāk, 32. nedēļā. Dzemdību laikā Miķelis piedzīvoja skābekļa badu, kas izraisīja citas komplikācijas, no kurām viņš guvis būtiskus smadzeņu bojājumus. Šobrīd viņa pamatdiagnoze ir bērnu cerebrālā trieka un epilepsija. Miķelis attīstās ļoti lēni un savos piecos gados nestaigā un nerāpo, taču pārvietojas līšus un cenšas apgūt prasmi vadīt bimanuālo riteņkrēslu.

Foto: No personīgā arhīva

Viņš spēj nosēdēt ar atbalstu un diezgan labi darboties ar rociņām - zīmēt, spēlēties, paēst un padzerties.

Pēdējā gada laikā Miķelim arvien aktīvāk attīstās valoda un viņš mēģina sazināties ar apkārtējiem, un izrunā dažādus vārdus! Miķelim ir nepieciešama nepārtraukta rehabilitācija, jo katra pauze būtiski aizkavē viņa attīstības progresu. Miķelis ļoti priecājas par nodarbībām un ar prieku tās apmeklē. Visi speciālisti, kas ar viņu strādā, ir iemantojuši īpašu vietu Miķeļa sirsniņā!

Miķelis būtībā ir "īsts piecgadnieks" - viņam ļoti patīk supervaroņi, īpaši Zirnekļcilvēks un Nepārspējamais Halks. Viņam patīk tehnoloģijas, mašīnas un vislielākais smaids viņa sejā ir manāms tad, kad ģimene dodas uz vectēva saimniecību laukos, lai tur izbrauktu ar traktoru!

Foto: No personīgā arhīva

Miķelis aug ģimenē, kur par viņu rūpējas mamma un tētis. Mamma ir bijusi kopā ar Miķeli jau kopš dzimšanas, pametot savu iesākto karjeru un kļūstot par pilna laika "mājmammu" un Miķeļa asistenti. Mamma arī raksta blogu par saimes ikdienas gaitām, cenšoties iedvesmot arī citas ģimenes, kas piedzīvo līdzīgas situācijas.

Tētis ir Miķeļa vismīļākais cilvēks uz visas pasaules un arī vienīgais ģimenes apgādnieks, kurš rūpējas, lai nodrošinātu ģimenei visu nepieciešamo! Vecāki ļoti mīl Miķelēnu un cenšas dāvāt viņam pilnvērtīgu un bagātīgu bērnību, neskatoties uz ierobežojumiem un daudziem pienākumiem.

Foto: No personīgā arhīva

Miķelim ir arī māsiņa, kas ir viņa vienīgais draugs un rotaļu biedrs - kad māsa ir mājās, viņi kopā spēlējas, dauzās, dejo un arī kaujas. Ģimene ļoti cer, ka jau pavisam drīz radīs iespēju Miķelim apmeklēt bērnudārzu, lai paplašinātu viņa iespējas socializēties!

Līdzcilvēku palīdzība palīdzētu Miķelim arvien attīstīt savas prasmes, lai nākotnē spētu dzīvot pēc iespējas pilnvērtīgāk - puisēnam ļoti nepieciešamas regulāras fizioterapijas, ergoterapijas un audiologopēda nodarbības rehabilitācijas centrā POGA, kas gadā sastāda 4200 eiro.

Ballītes idejas autors un organizators, blogeris Rojs jeb "Pipars", stāsta: "Esmu novērojis, ka sabiedrība labiem darbiem un projektiem ierasti pievērš uzmanību Ziemassvētku laikā.

Tas ir labi, taču šie cilvēki kuriem ir nepieciešams mūsu atbalsts blakus ir visu gadu un arī viņi vēlas baudīt un izklaidēties. Tāpēc nolēmu ka jāpamēģina izveidot kādu pasākumu arī vasarā. Paralēli skaistiem svētkiem izveidoju labdarības akciju "Pipars Pogai", kurā aicināju palīdzēt septiņgadīgajam Markusam - mums kopā tas izdevās! 

Es vēlos turpināt iesākto, šoreiz gatavojoties Burgeru ballītei vasaras izskaņā, aicinu palīdzēt 3 bērniņiem piepildīt sapni! Iepazīstināšu ar piecgadīgo Miķeli, kuru aizrauj visi supervaroņi! Palīdzēsim piepildīt bērniņu sapņus!"

Atbalstīt Miķeli ar ziedojumiem var portālā "Ziedot.lv". 

Kopā mums izdosies palīdzēt Miķelim! Mēs to varam!

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu